Znovuzrozený Le terroir se otevírá 2. února. V kuchyni zůstává Pavlík
Milovníci podniku na pražském Starém Městě se mohou těšit na nové zážitky. Šéfkuchař Le terroir navazuje tam, kde skončil.
Restaurace Le terroir se po měsíci opět 2. února v 16.00 otevírá hostům. Šéfkuchař Pavol Pavlík připravil pod novým majitelem, jímž je společnost Living Venues, menu opět akcentující prvotřídní suroviny v nápaditém zpracování. Podnik patřící mezi velké hráče nejvyšší tuzemské gastronomie tak zahajuje další etapu své existence.
Mezi předkrmy zaujme trojí zpracování kachních foie gras – a to jako grilovaná, coby paštika a jako espuma. Doprovází je jeřabiny s pistácií, hruškou a brioškou. Marinované a zauzené mušle svatého Jakuba zase chuťově podbarví suchý vermut Noilly Prat s lososovým kaviárem, řasami wakame, topinamburem, ricottou, artyčoky a sezamem. Z teplých předkrmů pak lze okusit trojí zpracování telecího brzlíku s brambory, lanýžovým olejem, kedlubnou a křepelčím vejcem.
I v novém jídelním lístku milovníci restaurace Le terroir najdou oblíbeného holuba z Anjou, a to spolu s foie gras, celerem, růžičkovou kapustou, kaštany a višněmi v griotce. Hovězí loupaná plec podpořená silným demi-glace se ocitla ve společnosti černého lanýže, červené řepy, květáku a pinií.
Pavlík se v uplynulém měsíci rozhodoval, zda změní působiště a zakotví v pražské restauraci SOHO+. Nakonec Le terroir neopustil, což je pro zachování kontinuity podniku dobrá zpráva. Budeme bedlivě sledovat, zda se mu podaří udržet prvotřídní kvalitu i v dalších měsících a případně bude opět usilovat o návrat do hledáčku průvodce Michelin, který ho v minulosti již několikrát ocenil plaketou Bib Gourmand.