FOODOLOGY

Pavol Pavlík

Znovuzrozený Le terroir se otevírá 2. února. V kuchyni zůstává Pavlík

Milovníci podniku na pražském Starém Městě se mohou těšit na nové zážitky. Šéfkuchař Le terroir navazuje tam, kde skončil.

Restaurace Le terroir se po měsíci opět 2. února v 16.00 otevírá hostům. Šéfkuchař Pavol Pavlík připravil pod novým majitelem, jímž je společnost Living Venues, menu opět akcentující prvotřídní suroviny v nápaditém zpracování. Podnik patřící mezi velké hráče nejvyšší tuzemské gastronomie tak zahajuje další etapu své existence.

Mezi předkrmy zaujme trojí zpracování kachních foie gras – a to jako grilovaná, coby paštika a jako espuma. Doprovází je jeřabiny s pistácií, hruškou a brioškou. Marinované a zauzené mušle svatého Jakuba zase chuťově podbarví suchý vermut Noilly Prat s lososovým kaviárem, řasami wakame, topinamburem, ricottou, artyčoky a sezamem. Z teplých předkrmů pak lze okusit trojí zpracování telecího brzlíku s brambory, lanýžovým olejem, kedlubnou a křepelčím vejcem.

I v novém jídelním lístku milovníci restaurace Le terroir najdou oblíbeného holuba z Anjou, a to spolu s foie gras, celerem, růžičkovou kapustou, kaštany a višněmi v griotce. Hovězí loupaná plec podpořená silným demi-glace se ocitla ve společnosti černého lanýže, červené řepy, květáku a pinií.

Pavlík se v uplynulém měsíci rozhodoval, zda změní působiště a zakotví v pražské restauraci SOHO+. Nakonec Le terroir neopustil, což je pro zachování kontinuity podniku dobrá zpráva. Budeme bedlivě sledovat, zda se mu podaří udržet prvotřídní kvalitu i v dalších měsících a případně bude opět usilovat o návrat do hledáčku průvodce Michelin, který ho v minulosti již několikrát ocenil plaketou Bib Gourmand.

 

2. 2. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie