FOODOLOGY

Pavol Pavlík

Znovuzrozený Le terroir se otevírá 2. února. V kuchyni zůstává Pavlík

Milovníci podniku na pražském Starém Městě se mohou těšit na nové zážitky. Šéfkuchař Le terroir navazuje tam, kde skončil.

Restaurace Le terroir se po měsíci opět 2. února v 16.00 otevírá hostům. Šéfkuchař Pavol Pavlík připravil pod novým majitelem, jímž je společnost Living Venues, menu opět akcentující prvotřídní suroviny v nápaditém zpracování. Podnik patřící mezi velké hráče nejvyšší tuzemské gastronomie tak zahajuje další etapu své existence.

Mezi předkrmy zaujme trojí zpracování kachních foie gras – a to jako grilovaná, coby paštika a jako espuma. Doprovází je jeřabiny s pistácií, hruškou a brioškou. Marinované a zauzené mušle svatého Jakuba zase chuťově podbarví suchý vermut Noilly Prat s lososovým kaviárem, řasami wakame, topinamburem, ricottou, artyčoky a sezamem. Z teplých předkrmů pak lze okusit trojí zpracování telecího brzlíku s brambory, lanýžovým olejem, kedlubnou a křepelčím vejcem.

I v novém jídelním lístku milovníci restaurace Le terroir najdou oblíbeného holuba z Anjou, a to spolu s foie gras, celerem, růžičkovou kapustou, kaštany a višněmi v griotce. Hovězí loupaná plec podpořená silným demi-glace se ocitla ve společnosti černého lanýže, červené řepy, květáku a pinií.

Pavlík se v uplynulém měsíci rozhodoval, zda změní působiště a zakotví v pražské restauraci SOHO+. Nakonec Le terroir neopustil, což je pro zachování kontinuity podniku dobrá zpráva. Budeme bedlivě sledovat, zda se mu podaří udržet prvotřídní kvalitu i v dalších měsících a případně bude opět usilovat o návrat do hledáčku průvodce Michelin, který ho v minulosti již několikrát ocenil plaketou Bib Gourmand.

 

2. 2. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie