FOODOLOGY

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké Březno

Zlatá pivní pečeť 2015 pro Starobrno

Přesně jde o Extra zlatou pivní pečeť, nejvyšší ocenění degustační soutěže Zlatá pivní pečeť.

23. února 2015 získalo v Táboře hlavní cenu pivo Starobrno Medium z brněnského pivovaru, člena společnosti Heineken Česká republika. Zároveň pivo získalo i vítězství ve své kategorii světlých ležáků.

Mezi sedmi stovkami vzorků bodovaly i další značky z porfolia společnosti: stříbro Zlatopramen NA v kategorii nealkoholických piv, na stříbrnou Pivní pečeť dosáhly i Krušovice Pšeničné. Úspěšnou žeň završily Krušovice Černé ziskem bronzu.

Vzorky ze 165 pivovarů z 15 zemí ve 28 kategoriích zemí se musely sklonit před oblíbenou jedenáctkou z Brna. Cenu jí udělila padesátičlenná komise odborníků, která hodnotila vůni, chuť, plnost a říz soutěžících piv. Získané právo užívat titul Zlatá pivní pečeť 2015 pěti vzorků signalizuje zvýšené snahy o zlepšení jakosti produkovaných piv v pivovarech společnosti Heineken Česká republika. Dále potom potvrzuje pověst Česka jako jedné z nesporných velmocí světového pivovarnictví. Což je zvláště nyní, kdy se jistoty tradičních českých výrob po dlouho dobu zvolna vytrácely, jistě potěšující skutečnost.

4. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie