FOODOLOGY

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké Březno

Zlatá pivní pečeť 2015 pro Starobrno

Přesně jde o Extra zlatou pivní pečeť, nejvyšší ocenění degustační soutěže Zlatá pivní pečeť.

23. února 2015 získalo v Táboře hlavní cenu pivo Starobrno Medium z brněnského pivovaru, člena společnosti Heineken Česká republika. Zároveň pivo získalo i vítězství ve své kategorii světlých ležáků.

Mezi sedmi stovkami vzorků bodovaly i další značky z porfolia společnosti: stříbro Zlatopramen NA v kategorii nealkoholických piv, na stříbrnou Pivní pečeť dosáhly i Krušovice Pšeničné. Úspěšnou žeň završily Krušovice Černé ziskem bronzu.

Vzorky ze 165 pivovarů z 15 zemí ve 28 kategoriích zemí se musely sklonit před oblíbenou jedenáctkou z Brna. Cenu jí udělila padesátičlenná komise odborníků, která hodnotila vůni, chuť, plnost a říz soutěžících piv. Získané právo užívat titul Zlatá pivní pečeť 2015 pěti vzorků signalizuje zvýšené snahy o zlepšení jakosti produkovaných piv v pivovarech společnosti Heineken Česká republika. Dále potom potvrzuje pověst Česka jako jedné z nesporných velmocí světového pivovarnictví. Což je zvláště nyní, kdy se jistoty tradičních českých výrob po dlouho dobu zvolna vytrácely, jistě potěšující skutečnost.

4. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice