FOODOLOGY

Kozlovna U Paukerta

Ze slavného lahůdkářství u Paukerta je pivnice. Vládne v ní Kozel

Na Národní třídě se objevila další z řady Kozloven, v Praze již čtvrtá.

Po bezmála sto letech zmizelo minulý týden z pražské Národní třídy veleslavné Paukertovo lahůdkářství. Místo něj tam vyrostla další z pivnic nového věku, Kozlovna U Paukerta.

Vydařený design trojjediného prostoru si pohrává s kontrastem tradice a moderny. Dřevo a kůže se starají o optické proteplení interiéru a zároveň vytvářejí opozici antracitovým stěnám a ultramoderním „kosmickým“ věžím pivních tanků.

Místnosti mohou být využity samostatně, zároveň však tvoří jednolitý celek. Celkem se v nich usadí více než stovka hostů. Ve výklencích výloh jsou pak umístěny stolky, kde lze konzumovat pivo na vysokém sezení a přitom sledovat dění na ulici. U dlouhého baru je zase možné si zavdat půlčíkem tankového jedenáctistupňového velkopopovického piva, případně zvolit černého či nefiltrovaného Kozla. Nabídku doplňuje nealkoholický Birell, pšeničné pivo Fénix a jablečný cider Kingswood.

Šéfkuchař Michal Mošna nepřekvapivě vsadil na tradiční českou kuchyni. Protože však po Národní korzují i zástupy turistů, pamatuje na ně segmentem receptur mezinárodní kuchyně.

12. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice