FOODOLOGY

Kozlovna U Paukerta

Ze slavného lahůdkářství u Paukerta je pivnice. Vládne v ní Kozel

Na Národní třídě se objevila další z řady Kozloven, v Praze již čtvrtá.

Po bezmála sto letech zmizelo minulý týden z pražské Národní třídy veleslavné Paukertovo lahůdkářství. Místo něj tam vyrostla další z pivnic nového věku, Kozlovna U Paukerta.

Vydařený design trojjediného prostoru si pohrává s kontrastem tradice a moderny. Dřevo a kůže se starají o optické proteplení interiéru a zároveň vytvářejí opozici antracitovým stěnám a ultramoderním „kosmickým“ věžím pivních tanků.

Místnosti mohou být využity samostatně, zároveň však tvoří jednolitý celek. Celkem se v nich usadí více než stovka hostů. Ve výklencích výloh jsou pak umístěny stolky, kde lze konzumovat pivo na vysokém sezení a přitom sledovat dění na ulici. U dlouhého baru je zase možné si zavdat půlčíkem tankového jedenáctistupňového velkopopovického piva, případně zvolit černého či nefiltrovaného Kozla. Nabídku doplňuje nealkoholický Birell, pšeničné pivo Fénix a jablečný cider Kingswood.

Šéfkuchař Michal Mošna nepřekvapivě vsadil na tradiční českou kuchyni. Protože však po Národní korzují i zástupy turistů, pamatuje na ně segmentem receptur mezinárodní kuchyně.

12. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie