FOODOLOGY

Kozlovna U Paukerta

Ze slavného lahůdkářství u Paukerta je pivnice. Vládne v ní Kozel

Na Národní třídě se objevila další z řady Kozloven, v Praze již čtvrtá.

Po bezmála sto letech zmizelo minulý týden z pražské Národní třídy veleslavné Paukertovo lahůdkářství. Místo něj tam vyrostla další z pivnic nového věku, Kozlovna U Paukerta.

Vydařený design trojjediného prostoru si pohrává s kontrastem tradice a moderny. Dřevo a kůže se starají o optické proteplení interiéru a zároveň vytvářejí opozici antracitovým stěnám a ultramoderním „kosmickým“ věžím pivních tanků.

Místnosti mohou být využity samostatně, zároveň však tvoří jednolitý celek. Celkem se v nich usadí více než stovka hostů. Ve výklencích výloh jsou pak umístěny stolky, kde lze konzumovat pivo na vysokém sezení a přitom sledovat dění na ulici. U dlouhého baru je zase možné si zavdat půlčíkem tankového jedenáctistupňového velkopopovického piva, případně zvolit černého či nefiltrovaného Kozla. Nabídku doplňuje nealkoholický Birell, pšeničné pivo Fénix a jablečný cider Kingswood.

Šéfkuchař Michal Mošna nepřekvapivě vsadil na tradiční českou kuchyni. Protože však po Národní korzují i zástupy turistů, pamatuje na ně segmentem receptur mezinárodní kuchyně.

12. 10. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům