FOODOLOGY

Salabka

Zabijačka v Salabce. S jitrnicemi, ovarem i vejmrdou

Pražská restaurace Salabka v Troji se od 17. do 29. ledna promění v oázu pro milovníky tradiční české zabijačky.

Lákavý program připravil pro hosty tým znovuzrozené Salabky. Na dny 17. až 29. ledna připravil Petr Kunc s týmem restaurace v rámci obědového menu nabídku snad všech zabijačkových specialit. Po oba víkendy bude navíc ve zmíněném termínu (to jest 21., 22., 28. a 29. ledna) na nádvoří areálu přítomen řezník, který hostům předvede přípravu největších hitů z repertoáru vepřových hodů. Vyrábět bude jitrnice, tlačenku, k mání bude ovar, „prdelačka“ nebo dnes už téměř neviděná vejmrda. Domů si navíc můžete odnést výslužku, ať v podobě jednotlivých produktů, nebo celého zabijačkového boxu lahůdek dle vlastního výběru.

Kromě speciálního jídelníčku budou hosté Salabky moci ochutnat vína a slušný sortiment ovocných pálenek, obojí z vlastní produkce. Chybět nebude ani svařák nebo grog, Když si k tomu připočtete kouzelné prostředí areálu situovaného uprostřed vinice, vyjde z toho možnost báječné relaxace.

 

Obědové menu

Předkrm a polévka
prdelačka, vepřové maso, kroupy, majoránka 115 Kč
světlá tlačenka, kompresovaná červená cibule, nakládaná kořenová zelenina, octové želé, petržel 125 Kč
ovar z vepřového kolena, vejmrda, římský salát, hořčice, domácí pečivo 160 Kč
zimní salát, mix listů, topinambur, barevná řepa a ředkev, nakládaná dýně, růžičková kapusta, kaki, marinované kešu, emulze z červené řepy 130/230 Kč

Hlavní chod
pošírovaný platýz, topinambur, chutney z červené řepy, fenykl, bramborové consomé 340 Kč
jelítko a jitrnice, lepenice, pažitka, little gem, mrkev, křen, jablko, hrozinky, cider jus 235 Kč
vepřový bůček, prejt, cibulová marmeláda, červené zelí, bylinkové válečky, jus z černého piva 265 Kč
bramborové rizoto, houby, romanesco, nakládaná dýně, parmazán 225 Kč

Dezert
buchta s povidly, domácí našlehané kakao 120 Kč
perník, kokos, lískové ořechy, višňový sorbet, jablkovo-rozmarýnová espuma 120 Kč
výběr z domácích zmrzlin a sorbetů dle denní nabídky (2 kopečky) 95

Tříchodové menu za 450 Kč

Předkrm
světlá tlačenka, kompresovaná červená cibule, nakládaná kořenová zelenina, octové želé, petržel,
nebo ovar z vepřového kolena, vejmrda, římský salát, hořčice, domácí pečivo

Hlavní chod
pošírovaný platýz topinambur, chutney z červené řepy, fenykl, bramborové consomé,
nebo jelítko a jitrnice, lepenice, pažitka, little gem, mrkev, křen, jablko, hrozinky, cider jus,
nebo vepřový bůček, prejt, cibulová marmeláda, červené zelí, bylinkové válečky, jus z černého piva

Dezert
buchta s povidly, domácí našlehané kakao,
nebo perník, kokos, lískové ořechy, višňový sorbet, jablkovo-rozmarýnová espuma

11. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie