FOODOLOGY

Vyletněný Ungelt

Vzácně lákavá je představa léta, jak ji prezentuje ve svém menu Petr John v Ungeltu

Jde o podnik vysokého ranku se zvláštním zaměřením na ryby a mořské plody. Jeho nabídka podle toho také vyhlíží. Lahodný tartar z Jakubek, polévka ze Sauvignonu, po které se hosté utloukají, a dlaší nevšední chody. Všimněte si také párování s víny, není ledajaké.
Navrch vás čeká oslovující prostředí, z kterého mluví doba jedné z nejslavnějších etap českých dějin.
Pokud si tedy chcete vyšperkovat návštěvu metropole nebo užít kouzelný večer, potom Ungelt je k tomu nejvhodnější místo. A ve spojení se šéfkuchařovým menu dvojnásob.
Co na vás ve středověkém Týnu z rukou Petra Johna čeká?
– tartar z mušlí svatého Jakuba, tygří kreveta mi-cuit, zmrzlina z uzené makrely
Mersault Les Tillets
– polévka Sauvignon blanc, trhaná karotka, stročky
Sauvignon blanc, Côtes de Gascogne
– gratinovaní šneci po burgundsku v talíři horké mořské soli
Chablis Domaine de Chaude Ecuelle
– kačeří Magret de Canard, kroketa z kachních stehen, hlíva královská, černý česnek
Corbiéres Chateau la Bastide, Languedoc
– 72 hodin tažený bok & panenka z českého čuníka, hrášek a houbička z mrkve
Domaine Jean Gardies Mas las Cabes rosé, Côtes du Roussillon
– chlazená polévka z bílé čokolády & karamelová zmrzlina s Fleur de Sel
Chateau Peyron 2002, Bordeaux, Sauternes

8. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie