FOODOLOGY

Vyletněný Ungelt

Vzácně lákavá je představa léta, jak ji prezentuje ve svém menu Petr John v Ungeltu

Jde o podnik vysokého ranku se zvláštním zaměřením na ryby a mořské plody. Jeho nabídka podle toho také vyhlíží. Lahodný tartar z Jakubek, polévka ze Sauvignonu, po které se hosté utloukají, a dlaší nevšední chody. Všimněte si také párování s víny, není ledajaké.
Navrch vás čeká oslovující prostředí, z kterého mluví doba jedné z nejslavnějších etap českých dějin.
Pokud si tedy chcete vyšperkovat návštěvu metropole nebo užít kouzelný večer, potom Ungelt je k tomu nejvhodnější místo. A ve spojení se šéfkuchařovým menu dvojnásob.
Co na vás ve středověkém Týnu z rukou Petra Johna čeká?
– tartar z mušlí svatého Jakuba, tygří kreveta mi-cuit, zmrzlina z uzené makrely
Mersault Les Tillets
– polévka Sauvignon blanc, trhaná karotka, stročky
Sauvignon blanc, Côtes de Gascogne
– gratinovaní šneci po burgundsku v talíři horké mořské soli
Chablis Domaine de Chaude Ecuelle
– kačeří Magret de Canard, kroketa z kachních stehen, hlíva královská, černý česnek
Corbiéres Chateau la Bastide, Languedoc
– 72 hodin tažený bok & panenka z českého čuníka, hrášek a houbička z mrkve
Domaine Jean Gardies Mas las Cabes rosé, Côtes du Roussillon
– chlazená polévka z bílé čokolády & karamelová zmrzlina s Fleur de Sel
Chateau Peyron 2002, Bordeaux, Sauternes

8. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie