FOODOLOGY

Mlýnec: Marek Šáda a smažené vejce se smrži a kapustou

Vychytávky velikonočních nabídek

Ve snaze přilákat o Velikonocích hosty právě do své restaurace uchystali kuchaři tento rok skutečně vypracovaná menu.

Tradice se v nich pojila s inovativními prvky, celek však byl všude podřízen radostné oslavě svátků jara. V těchto mantinelech se nesly nabídky těch, kteří nenechali nic náhodě a lákajícími meníčky atakovali animo gourmetů. Pro mlsného, zvídavého labužníka bylo letos hodně těžké se rozhodnout. Řada menu si sice byla podobná jak ve volbě surovin, tak v úpravě, mnohde se ale přece jen objevily zajímavé inovativní kreace. A právě ty vám předkládáme k posouzení.

Dvůr Hoffmester: Jozef Evan a chřest se zastřeným perliččím vejcem, parmezánová pěna, lanýžový olej

Francouzská restaurace Obecního domu: Jan Horký a krém z divokého česneku s račími ocásky

Le Grill: Ondřej Koráb a králík s rebarborou a ředkvičkami

Mlýnec: Marek Šáda a smažené vejce se smrži a kapustou

New York Café – Boscolo Prague Hotel: Krisztián Pásztor a  jehněčí plněné špenátem, s čočkovým ragú

Pálffy Palác: Saravanan Kandadu a krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou

Suterén: Richard Šusta a restované jehněčí ledvinky s liškami a crème fraiche,  nebo velikonoční telecí brzlík se zastřeným vajíčkem a omáčkou Meurette

Zájezdní hostinec Na Štěpáně: Martin Slezák a tmavá tlačenka z kralupského králíka s kořenovou zeleninou, čerstvá cibulka a kmínový chléb

7. 4. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie