Vychytávky velikonočních nabídek
Ve snaze přilákat o Velikonocích hosty právě do své restaurace uchystali kuchaři tento rok skutečně vypracovaná menu.
Tradice se v nich pojila s inovativními prvky, celek však byl všude podřízen radostné oslavě svátků jara. V těchto mantinelech se nesly nabídky těch, kteří nenechali nic náhodě a lákajícími meníčky atakovali animo gourmetů. Pro mlsného, zvídavého labužníka bylo letos hodně těžké se rozhodnout. Řada menu si sice byla podobná jak ve volbě surovin, tak v úpravě, mnohde se ale přece jen objevily zajímavé inovativní kreace. A právě ty vám předkládáme k posouzení.
Dvůr Hoffmester: Jozef Evan a chřest se zastřeným perliččím vejcem, parmezánová pěna, lanýžový olej
Francouzská restaurace Obecního domu: Jan Horký a krém z divokého česneku s račími ocásky
Le Grill: Ondřej Koráb a králík s rebarborou a ředkvičkami
Mlýnec: Marek Šáda a smažené vejce se smrži a kapustou
New York Café – Boscolo Prague Hotel: Krisztián Pásztor a jehněčí plněné špenátem, s čočkovým ragú
Pálffy Palác: Saravanan Kandadu a krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou
Suterén: Richard Šusta a restované jehněčí ledvinky s liškami a crème fraiche, nebo velikonoční telecí brzlík se zastřeným vajíčkem a omáčkou Meurette
Zájezdní hostinec Na Štěpáně: Martin Slezák a tmavá tlačenka z kralupského králíka s kořenovou zeleninou, čerstvá cibulka a kmínový chléb