FOODOLOGY

Mlýnec: Marek Šáda a smažené vejce se smrži a kapustou

Vychytávky velikonočních nabídek

Ve snaze přilákat o Velikonocích hosty právě do své restaurace uchystali kuchaři tento rok skutečně vypracovaná menu.

Tradice se v nich pojila s inovativními prvky, celek však byl všude podřízen radostné oslavě svátků jara. V těchto mantinelech se nesly nabídky těch, kteří nenechali nic náhodě a lákajícími meníčky atakovali animo gourmetů. Pro mlsného, zvídavého labužníka bylo letos hodně těžké se rozhodnout. Řada menu si sice byla podobná jak ve volbě surovin, tak v úpravě, mnohde se ale přece jen objevily zajímavé inovativní kreace. A právě ty vám předkládáme k posouzení.

Dvůr Hoffmester: Jozef Evan a chřest se zastřeným perliččím vejcem, parmezánová pěna, lanýžový olej

Francouzská restaurace Obecního domu: Jan Horký a krém z divokého česneku s račími ocásky

Le Grill: Ondřej Koráb a králík s rebarborou a ředkvičkami

Mlýnec: Marek Šáda a smažené vejce se smrži a kapustou

New York Café – Boscolo Prague Hotel: Krisztián Pásztor a  jehněčí plněné špenátem, s čočkovým ragú

Pálffy Palác: Saravanan Kandadu a krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou

Suterén: Richard Šusta a restované jehněčí ledvinky s liškami a crème fraiche,  nebo velikonoční telecí brzlík se zastřeným vajíčkem a omáčkou Meurette

Zájezdní hostinec Na Štěpáně: Martin Slezák a tmavá tlačenka z kralupského králíka s kořenovou zeleninou, čerstvá cibulka a kmínový chléb

7. 4. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie