FOODOLOGY

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice


Od roku 1994 připravila pro práci v pohostinství na šestnáct stovek odborných sommeliérů, mezi nimi snad všechny špičky, které v branži působí.
Protože tempo vývoje se zrychlilo a množství informací o tom kterém oboru je relativně snadno dostupné není v silách jedince – v kterémkoliv oboru, aby stačil registrovat vše nové co se událo.

To se týká i vinařství, které prožívá stále bouřlivější a rychlejší vývoj. Proto Vinařská akademie Valtice připravila speciální dvoudenní kurz právě s tematikou Vinařství světa. Přednášet budou odborníci na tu kterou významnou oblast a její charakteristické odrůdy. Součástí budou i degustace odrůdových vín v nich typických.

Osmnáctihodinový hodinový kurz je určen všem, především pak těm, kdo v oboru pracují a nové fundované informace jsou pro ně vlastně pracovním nástrojem. Proto posílám přílohu se všemi podklady a věřím, že je uznáte zřetele hodnými podle toho s nimi naložíte. Jde o jedinečnou příležitost, které se nenabízejí každý den, byla by škoda ji nevyužít

Španělsko a Portugalsko – Ing. Jan Stávek
Nový Svět – Ing. Filip Lutzký
Francie a Itálie – Bc. Libor Nazarčuk
Rakousko, Německo, Slovensko, Slovinsko – PhDr Martin Procházka
Degustace v rámci přednášek ca 35 vzorků

Vinařská akademie Valtice, z.s.
nám. Svobody 16, Valtice 691 42
tel.: 777 743 496 Martina Havlíková
e-mail: info@vinarska-akademie.cz, http://www.vinarska-akademie.cz

27. 4. 2022

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie