FOODOLOGY

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice


Od roku 1994 připravila pro práci v pohostinství na šestnáct stovek odborných sommeliérů, mezi nimi snad všechny špičky, které v branži působí.
Protože tempo vývoje se zrychlilo a množství informací o tom kterém oboru je relativně snadno dostupné není v silách jedince – v kterémkoliv oboru, aby stačil registrovat vše nové co se událo.

To se týká i vinařství, které prožívá stále bouřlivější a rychlejší vývoj. Proto Vinařská akademie Valtice připravila speciální dvoudenní kurz právě s tematikou Vinařství světa. Přednášet budou odborníci na tu kterou významnou oblast a její charakteristické odrůdy. Součástí budou i degustace odrůdových vín v nich typických.

Osmnáctihodinový hodinový kurz je určen všem, především pak těm, kdo v oboru pracují a nové fundované informace jsou pro ně vlastně pracovním nástrojem. Proto posílám přílohu se všemi podklady a věřím, že je uznáte zřetele hodnými podle toho s nimi naložíte. Jde o jedinečnou příležitost, které se nenabízejí každý den, byla by škoda ji nevyužít

Španělsko a Portugalsko – Ing. Jan Stávek
Nový Svět – Ing. Filip Lutzký
Francie a Itálie – Bc. Libor Nazarčuk
Rakousko, Německo, Slovensko, Slovinsko – PhDr Martin Procházka
Degustace v rámci přednášek ca 35 vzorků

Vinařská akademie Valtice, z.s.
nám. Svobody 16, Valtice 691 42
tel.: 777 743 496 Martina Havlíková
e-mail: info@vinarska-akademie.cz, http://www.vinarska-akademie.cz

27. 4. 2022

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie