FOODOLOGY

Víkendem nic nekončí

Pokud jde o velikonoční nabídky okének, některé sice v pátek 2. dubna končí, jiná naopak pokračují přes celé svátky

Jsou i takové, které  protahují své atraktivní nabídky dokonce až do začátku dalšího víkendu.
Dominantou zajímavého menu, které v rámci Velikonoc připravila restaurace Kohout na víně v Brně, bude nejspíš kompozice jehně, hrášek, špenát, demi-glace. Na jarně vyladěnou varietu se širokým valérem chutí mohou brněnští mlsní dosáhnout do 5. dubna, kdy s Velikonocemi končí u Kohouta i toto jejich menu.

V Pohostinci Monarch například předkládá Alan Dlugopolský menu rozsahem skromné, co do jídel však „echt“ velikonoční. Otevírá krémovou polévkou z medvědího česneku, jako trumf vynáší dušené jehněčí lýtko s kopřivovou nádivkou a uzavírá lahodným mrkvovým dortem.
Dobrý prožitek si navíc můžete dopřát i pokud jste dosud nic z nabídek nestihli, nebo pro porovnání s jinou restaurací. Monarch své jistě atraktivní menu s ryzím puncem jara má na lístku do pátku 9. dubna.

3. 4. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie