FOODOLOGY

Víkendem nic nekončí

Pokud jde o velikonoční nabídky okének, některé sice v pátek 2. dubna končí, jiná naopak pokračují přes celé svátky

Jsou i takové, které  protahují své atraktivní nabídky dokonce až do začátku dalšího víkendu.
Dominantou zajímavého menu, které v rámci Velikonoc připravila restaurace Kohout na víně v Brně, bude nejspíš kompozice jehně, hrášek, špenát, demi-glace. Na jarně vyladěnou varietu se širokým valérem chutí mohou brněnští mlsní dosáhnout do 5. dubna, kdy s Velikonocemi končí u Kohouta i toto jejich menu.

V Pohostinci Monarch například předkládá Alan Dlugopolský menu rozsahem skromné, co do jídel však „echt“ velikonoční. Otevírá krémovou polévkou z medvědího česneku, jako trumf vynáší dušené jehněčí lýtko s kopřivovou nádivkou a uzavírá lahodným mrkvovým dortem.
Dobrý prožitek si navíc můžete dopřát i pokud jste dosud nic z nabídek nestihli, nebo pro porovnání s jinou restaurací. Monarch své jistě atraktivní menu s ryzím puncem jara má na lístku do pátku 9. dubna.

3. 4. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu