Vepřová hlava nebo artyčok, českokrumlovský restaurant Jakub zvedá hlavu
Restaurant Jakub v hotelu Krčínův dům v Českém Krumlově má nový jídelní lístek. Připomíná, že v tomto podniku vařit nezapomněli.
Po delší době se skrze svoji gastronomii o pozornost hlásí hotel Krčínův dům v Českém Krumlově. Menu sestavené Jakubem Kulhavým je nápadité, vycházející z hlubokých tradic krajové kuchyně. Její receptury však šéfkuchař upravil tak, aby oslovily jak tuzemské hosty, tak četnou zahraniční klientelu. Prosté suroviny, jako je brambora, doprovodil dalšími komponentami tak, aby se rozvinulo nečekaných, chuťově atraktivních zážitků. Kmenovou polévku, vývar z hovězí oháňky, například posílil morkem a vylepšil stopou koňaku.
V nabídce se uplatňují i prvky etnických kuchyní jiných národů. Určitě zajímavý je artyčok, který doprovázejí slanina, oliva, listy salátů a miso. Doširoka otevřený vějíř chutí je jemný, nápaditý a bude se líbit. Stejně jako mořská ryba, čočka beluga, paprika, meloun, ponzu a dashi. Zvědavost, zvlášť u cizinců, patrně vzbudí ryba sladkovodní, k níž se připojují kukuřice, fazole, jáhly, máta a houby. Tedy prvky ryze české nebo před dávnými časy zdomácnělé. Nové menu v Jakubovi tak navazuje na dobu, kdy se restaurace těšila pověsti bašty znamenité kulinarie.
- Restaurant Jakub
- Restaurant Jakub
- Restaurant Jakub
- Restaurant Jakub
- Restaurant Jakub
- Restaurant Jakub