FOODOLOGY

Vepřová hlava nebo artyčok, českokrumlovský restaurant Jakub zvedá hlavu

Restaurant Jakub v hotelu Krčínův dům v Českém Krumlově má nový jídelní lístek. Připomíná, že v tomto podniku vařit nezapomněli.

Po delší době se skrze svoji gastronomii o pozornost hlásí hotel Krčínův dům v Českém Krumlově. Menu sestavené Jakubem Kulhavým je nápadité, vycházející z hlubokých tradic krajové kuchyně. Její receptury však šéfkuchař upravil tak, aby oslovily jak tuzemské hosty, tak četnou zahraniční klientelu. Prosté suroviny, jako je brambora, doprovodil dalšími komponentami tak, aby se rozvinulo nečekaných, chuťově atraktivních zážitků. Kmenovou polévku, vývar z hovězí oháňky, například posílil morkem a vylepšil stopou koňaku.
V nabídce se uplatňují i prvky etnických kuchyní jiných národů. Určitě zajímavý je artyčok, který doprovázejí slanina, oliva, listy salátů a miso. Doširoka otevřený vějíř chutí je jemný, nápaditý a bude se líbit. Stejně jako mořská ryba, čočka beluga, paprika, meloun, ponzu a dashi. Zvědavost, zvlášť u cizinců, patrně vzbudí ryba sladkovodní, k níž se připojují kukuřice, fazole, jáhly, máta a houby. Tedy prvky ryze české nebo před dávnými časy zdomácnělé. Nové menu v Jakubovi tak navazuje na dobu, kdy se restaurace těšila pověsti bašty znamenité kulinarie.

16. 11. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie