Velikonoční nabídka vybraných restaurací
Vítání jara je veskrze radostnou událostí. Navíc s jejich příchodem příchodem vlastně začíná sezóna většiny těch malých milých podniků mimoměstských, které vládnou kouzelnou atmosférou a lokací ryzí, jarně rozkvétající přírodě.
Nabízejí typické krmě, jejich svěží úpravy, a náladu, která jistě nakazí všechny přišedší. Je jen na vás, které místo a jakou nabídku velikonočních specialit si vyberete. Ať brunch nebo sváteční menu, všude připravili oslavu patrně nejvýznamnějšího křesťanského svátku spojenou s vítáním jara s nadšením a péčí. Rozhodně si tedy návštěvu některé z nich nenechte ujít.
Restaurace Goldie v táborském hotelu Nautilus patří k těm gourmety hojně navštěvovaným. Jako pokaždé jim Martin Svatek přichystal zajímavé menu i pro oslavu Velikonoc.
Terinka z kozího sýra s bazalkou, ředkvičkami a pestem z citronu a rajčat
Králičí stehno v balíčku s hořčičnou omáčkou, polentou a jarními cibulkami
nebo
Jehněčí kýta na rozmarýnu, pastinákové puré a špenát
V rumu máčení Jidáši s mátovou zmrzlinou a vanilkovým krémem
Cena menu 550 Kč, platí v obodbí 3. – 6. 4. 2015
Italské Velikonoce můžete ochutnat v restaurantu Il Mercato na Zelném trhu v Brně. Od 3. do 6. dubna bude podnik nabízet vpravdě zajímavou přehlídku velikonočních jídel tak, jak je připravují pod Apeninami.
Krém z čerstvého špenátu s burratou 85 Kč
Pomalu vařené vejce v parmazánové krustě, bramborové pyré s medvědím česnekem 115 Kč
Fettuccine s kůzlečím ragú 225 Kč
Jehněčí pečínka na citrónu a zelenině s baby brambůrkem a romanescem 345 Kč
Sladké velikonoční vejce 120 Kč
Cena degustačního menu 765 Kč
Atraktivní Velikonoce připravil Michal Göth na Miuře. Ve dnech 3. až 6. dubna 2015 si můžete vychutnat originální menu, ve kterém naleznete lákavé neotřelé variace na téma svátků jara.
Předkrmy: Salát z velikonoční hlavičky s domácím uzeným, marinovanou jarní zeleninou, vinaigrette z brynzy a řeřichy 140 Kč
Quiche-Špenátový koláč s kozím sýrem, kořením za´atar, mátou a piniemi 150 Kč
Polévka: Krém z kopřiv s černuchou, domácí podmáslová pletýnka 80 Kč
Hlavní chody: Smažený filet ze pstruha z Dolních Pasek, bramborová kaše s pažitkou, hlávkový salát z little gemu 290 Kč
Kůzlečí blaquette, fazolky s pařížskými žampiony a muškátovým oříškem 310 Kč
Kořeněné světničkové kuřátko s jehněčí nádivkou s bulgurem, farmářský jogurt 280 Kč
7 hodinová jehněčí kýta se špenátovým veloute, smažené brambory grenaille 320 Kč
Dezert: Palačinky s rebarborou a vaječným punčem 140 Kč
Velikonoční menu 3. 4. až 6. 4. 2015 – Na Jitrách, Semice
Předkrmy: Vaječná terinka
Králičí paštika s Cognacem
Jarní salátek se zastřeným křepelčím vajíčkem
Polévky: Z medvědího česneku
Husí kaldoun
Hlavní jídla: Filet z candáta s čočkovým ragout
Kukuřičné kuřátko s kopřivovou nádivkou
½ Perličky na víně s domácími nočky
Králičí stehno na paprice s těstovinou Trofie
Jehněčí hřebínek s gratinovanými bramborami a špenátem
Jehněčí lýtko na česneku s červeným zelím a bramborovými šulánky
Dezerty: Reveňový závin
Pěna ze sektu s hrozinkami
Mrkvový koláč s ořechy
Restaurace PLZEŇKA, BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno, 1. až 6. 4. 2015
Předkrm: Pečený kozí sýr v jarním těstě s rebarborovou marmeládou a mladým špenátem 90 Kč
Polévka: Krémová polévka z medvědího česneku 50 Kč
Hlavní jídla: Pečené jarní kuřátko s mandlovou nádivkou a mladou karotkou 200 Kč
Trhané kůzlečí ve vepřové bránici, čočkový salát s balsamikem a telecí demi glas 200 Kč
Telecí játra po anglicku, restovaná hlíva a opékané domácí brambory 190 Kč
Pečená jehněčí kýta na česneku, dušená kapusta a cibulové brambory 195 Kč
Konfitované jehněčí kolínko, dušený špenát, bramborové šišky s cibulkou 280 Kč
Dezert: Tvarohová žemlovka z velikonočního mazance 75 Kč
- Goldie Tábor
- Il Mercato
- Miura
- Na Jitrách
- Restaurace Plzeňka