FOODOLOGY

Jehněčí hřbet

Velikonoční menu v Mlýnci: pstruh s kaviárem i kopřivová zmrzlina

Neúnavný šéfkuchař pražské restaurace Mlýnec Marek Šáda připravil menu na bázi tradiční české kuchyně.

Velikonoční nabídky restaurací startují, jedna z prvních přichází z Mlýnce. Marek Šáda čtyřchodové menu rozehrává v plné jarní formě. Marinovaného pstruha posíleného kaviárem vedou k živoucí pointě jablko, rebarbora a římský salát. Něco řízu přidávají ředkvičky.

V sestavě nechybí ani pošírované vejce s uzeným bramborem, nebo tradiční velikonoční kopřiva, byť ji Šáda nevyužívá v tradiční nádivce.

Menu je sice deklarováno jako velikonoční, pochutnat si však na něm můžete kdykoliv dubnu, protože se podává celý měsíc.

Velikonoční menu Mlýnec:

Marinovaný pstruh a kaviár, jablka, rebarbora, římský salát, ředkvičky

Pošírované vejce 63°C, drůbeží játra, pěna z uzeného bramboru, mladý špenát, řeřicha potoční

Jehněčí hřbet a konfit, černý česnek, kroupy, pórek, šťovík, jehněčí jus

Zmrzlina z kopřivy, bramborová nádivka, hrušky

O jarním menu v restauraci Mlýnec čtete zde

3. 4. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie