Velikonoční menu v Mlýnci: pstruh s kaviárem i kopřivová zmrzlina
Neúnavný šéfkuchař pražské restaurace Mlýnec Marek Šáda připravil menu na bázi tradiční české kuchyně.
Velikonoční nabídky restaurací startují, jedna z prvních přichází z Mlýnce. Marek Šáda čtyřchodové menu rozehrává v plné jarní formě. Marinovaného pstruha posíleného kaviárem vedou k živoucí pointě jablko, rebarbora a římský salát. Něco řízu přidávají ředkvičky.
V sestavě nechybí ani pošírované vejce s uzeným bramborem, nebo tradiční velikonoční kopřiva, byť ji Šáda nevyužívá v tradiční nádivce.
Menu je sice deklarováno jako velikonoční, pochutnat si však na něm můžete kdykoliv dubnu, protože se podává celý měsíc.
Velikonoční menu Mlýnec:
Marinovaný pstruh a kaviár, jablka, rebarbora, římský salát, ředkvičky
Pošírované vejce 63°C, drůbeží játra, pěna z uzeného bramboru, mladý špenát, řeřicha potoční
Jehněčí hřbet a konfit, černý česnek, kroupy, pórek, šťovík, jehněčí jus
Zmrzlina z kopřivy, bramborová nádivka, hrušky
O jarním menu v restauraci Mlýnec čtete zde
- Pstruh s kaviárem
- Pošírované vejce na 63 stupňů
- Jehněčí hřbet