FOODOLOGY

Jehněčí hřbet

Velikonoční menu v Mlýnci: pstruh s kaviárem i kopřivová zmrzlina

Neúnavný šéfkuchař pražské restaurace Mlýnec Marek Šáda připravil menu na bázi tradiční české kuchyně.

Velikonoční nabídky restaurací startují, jedna z prvních přichází z Mlýnce. Marek Šáda čtyřchodové menu rozehrává v plné jarní formě. Marinovaného pstruha posíleného kaviárem vedou k živoucí pointě jablko, rebarbora a římský salát. Něco řízu přidávají ředkvičky.

V sestavě nechybí ani pošírované vejce s uzeným bramborem, nebo tradiční velikonoční kopřiva, byť ji Šáda nevyužívá v tradiční nádivce.

Menu je sice deklarováno jako velikonoční, pochutnat si však na něm můžete kdykoliv dubnu, protože se podává celý měsíc.

Velikonoční menu Mlýnec:

Marinovaný pstruh a kaviár, jablka, rebarbora, římský salát, ředkvičky

Pošírované vejce 63°C, drůbeží játra, pěna z uzeného bramboru, mladý špenát, řeřicha potoční

Jehněčí hřbet a konfit, černý česnek, kroupy, pórek, šťovík, jehněčí jus

Zmrzlina z kopřivy, bramborová nádivka, hrušky

O jarním menu v restauraci Mlýnec čtete zde

3. 4. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice