FOODOLOGY

Jehněčí kotleta

Velikonoční menu v La Loca: chřestový salát, kopřivy a špenát

Restaurace hotelu Mosaic House nabízí tradiční velikonoční jídelníček v čele s kuřátkem a jehnětem.

Velikonoce s vůní mladého masa a bylinek můžete prožít v restauraci La Loca hotelu Mosaic House. Tamní šéfkuchař Radim Gerlich nastavil v podniku na Novém Městě před dvěma lety koncept vycházející ze společné radosti nad prožitkem z jídla a velikonoční menu ho využívá do puntíku.

Najdete v něm potěšení nad zrodem nového života, které představuje mladý, bezbřeze svěží jarní chřestový salát. Jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou a špenátovým salátem zahraje na téma jemných chutí, grilovaná jehněčí kotleta s granátovým jablkem a topinamburovým pyré dodá něco originality.

Velikonoční jarní nadílku v La Loca hosté mohou ochutnat ve dnech 30. března až 2. dubna. A jak je zde zvykem, ideální je objednat ve více lidech všechny chody a přátelsky se o pokrmy podělit.

Menu v La Loca:
Chřestový salát
Zelený a bílý chřest, máta, maliny, rukola, křupavé prosciutto, vejce 63°C
Velikonoční kopřivová nádivka, pažitkové brambory, špenátový salát, medvědí česnek
Celé jarní kuřátko, kopřivová nádivka, máslové brambory, omáčka z medvědího česneku
Grilovaná jehněčí kotleta, topinamburové pyré, mladý špenát, koriandr, granátové jablko
Čokoládový fondant, borůvková omáčka, slivovice, vanilková zmrzlina

13. 3. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie