FOODOLOGY

Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička

Velikonoce v home by Unic: řeřicha, pstruh s kaviárem a jehně

Restaurace pražského hotelu Unic v Petrské čtvrti přichází s novým menu.

Velikonoce s vůní mladého masa a bylinek můžete prožít v pražské restauraci home by UNIC. Šéfkuchař Petr Šmrha v podniku nacházejícím se nedaleko Florence už před časem nastavil koncept české kuchyně, která co možná nejvíc využívá produkty tuzemských farmářů. Menu rozdělené podle místa původu surovin – Jezero a řeka, Statek nebo Les a louka – navíc mohou doprovodit vnímavě zvolená vína, jež mají za cíl pokrmům dodat patřičnou noblesu.

Od 29. března do 8. dubna mohou hosté restaurace okusit, jak si Šmrha představuje velikonoční stůl. Mladé maso – ať už kuřátko, nebo jehněčí – chuťově umocňují zdařilé nádivky nebo je obklopují bylinky s jarní silou mládí.

Velikonoční menu v home by Unic naznačuje, kterak se česká tradice dokáže převléci do současného hávu. A daří se mu to velmi slušně.

Velikonoční menu v home by Unic:
Řeřichová polévka, sušený žloutek
Pstruh, hrášek, kaviár, ředkvička
Jarní kuřátko, kopřivy, nádivka, jarní cibulka
Jehněčí krk, špenát, pastinák, máta

8. 3. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům