FOODOLOGY

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Klientům i hostům „z ulice“ nabízí krom dalšího využití několika restauračních zařízení s mnoha možnostmi labužnického vyžití v nitru i okolí budovy. Díky úrovni kuchyně kvalitě servisu se stala majákem vysoké kvality pohostinských služeb ve vyhlášeném centru nejvyššího českého pohoří. Vždy, když do Horizontu zavítáte, budete hýčkáni veškerými službami, které hotel a okolní příroda nabízejí.

Pokud navíc přijedete do Pece v čase Velikonoc – a spadají-li tyto do hlubšího jara, užijete si přirozené střídání dvou hlavních turistických sezón. Dopoledne ještě můžete hoblovat sjezdovky s posledními zbytky sněhu. Po obědě pak na pláních pod vrcholy poprvé po zimním spánku prohnat treková kola. V hotelu samém vás potom uvítá až rodinná péče personálu a samozřejmě také tamní gastronomie. Klasické receptury podhůří Krkonoš s akcentem a využití jejich zdrojů surovin jsou populárním tématem kuchyně už od časů Jiřího Švestky staršího. Bohaté večeře v restauraci Bohemia nabízejí vždy nějakou veleznámou hotovku, ať je to kuře na paprice nebo nepostradatelná svíčková. Dále pečená masa, drůbež, zapékané těstoviny a já nevím, co všechno dalšího… O to, aby repertoár co do šíře i kvality byl vždy na patřičné výši se dnes stará Jiří Švestka junior, který vnímavě uchopil odkaz svého otce a vdechl mu potřebnou infuzi současných trendů.
Ovšem v čase, o němž je řeč, vstupuje do hry ještě něco, co pokaždé ozvláštní o nějaký schod povýší nabídku. Tušíte správně, a oním „něčím“ je každoročně šéfkuchařovo Velikonoční menu. To se tentokrát
opravdu mimořádně vydařilo.
Jiří Švestka s týmem pojednali nabídku velice lišácky, lze-li to tak říci. Nepustili se do žádných experimentů, suroviny zvolili přesně v duchu ústředního tématu – rozloučení se zimou a uvítání nového života. Ohlédněme se tedy zpět do velikonočního Horizontu a alespoň v představách se seznamme s meníčkem Velikonoc roku 2023.

Zastřené vejce se salátem z čerstvého baby špenátu podávané na opečeném toustu se špenátovou majonézou na úvod zřetelně naznačilo směr, jímž se Jiří Švestka pustil. Tradiční suroviny, žádné efektní vstupy. To, jak předkrm upravil do jedinečné ouvertury menu bylo jinde. V citlivé úpravě tak, aby se každé sousto mohlo pochlubit mimořádným souzvukem všech položek. Špenát byl dochucen jen jemně, tak, aby nepotlačil žádný další článek doprovodu. Přidal se do houfu, dal o sobě vědět, ovšem citlivě. Vyznívala z něho – a vlastně ze všech dalších kamarádů v průvodu předkrmu – především a nejznatelněji právě mladost a jará svěžest. O to více, když porušením vejce vytryskl z nitra zlatavý proud žloutku v odstínu jarního slunce a plné chuti.
Totéž se opakovalo u „sous vide“ králičího stehna na slanině, se zapečenými bramborami. Mladé maso mělo „dětský“ projev, ale o dietním výrazu nemohlo být ani řeči. Nebývale šťavnaté, umocněné o vnímavě ustrojené brambory, které byly žárem jen políbeny. Takže si zachovaly čistý výraz, který se v kombinaci s masem, uměřeně podloženým slaninou předvedl znamenitě. Jednou z úhelných chutí rejstříku někdejších tkalcovských chalup.
Vejce z lineckého těsta s jogurtovým krémem a mangovým žloutkem doplněné mangovým pyré. Nakonec sladká odměna – ovšem znovu nijak okázalá. Atraktivní jí činil akord manga, které lineckému základu vtisklo spolu s jogurtem exotické doznívání

N4032

Po takové ukázce toho, jak může být slavnostní menu prosté a přece plné chutí provokuje k návštěvě bar Sky Club 18 v osmnáctém patře hotelu. Tamní barmani dokážou to, aby váš prožitek ještě rozšířili a uložili do paměti zakódovaný v některém z lákajících drinků. To proto, abyste do Horizontu vyrazili znovu! Nemusíte ale čekat celý rok. Kuchyně hotelu vaří tak, že každé jídlo je znamenité a personál k němu ještě naordinuje náladu, která z každé návštěvy udělá malý svátek.

24. 4. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům