FOODOLOGY

Symposium Culinary Prague

Věhlasní šéfkuchaři v Praze. Začíná kulinární sympozium

Ve Slovanském domě se 3. listopadu koná třetí ročník Symposium Culinary Prague.

Všichni, kdo spoluvytvářejí českou kulinářskou scénu, se 3. listopadu sejdou ve Slovanském domě v Praze, aby se něco přiučili od mistrů kuchařského řemesla z celého světa. Potřetí se tam totiž koná Symposium Culinary Prague. Stejně jako v obou předchozích ročnících je i letošní program nabitý třičtvrtěhodinovými prezentacemi světoznámých šéfkuchaři, kteří povyšují gastronomii na nezbytnou součást kultury společnosti. Co jméno, to stavební kámen trendů současné kulinarie a jejích výhledů do budoucna.

Celodenní maraton prezentací zahájí v 9.00 Magnus Ek ze stockholmské restaurace Oaxen, který seznámí přítomné s nejnovějšími trendy severské kuchyně. Následovat bude Sang-Hoon Degeimbre, šéfkuchař podniku L’air du temps v belgickém Éghezée, která byla vyhlášena 29. nejlepší restaurací v Evropě. A před obědem nabídne svou prezentaci ještě nejlepší cukrář Evropy letošního roku René Frank, který v současnosti působí v berlínském Coda Dessert Baru.

Po obědě připraveném personálem restaurace SaSaZu, oceněné michelinským Bibem Gourmand, bude následovat další série přednášek. Postupně se představí Paul Pairet (restaurace Ultraviolet, Šanghaj). Jan Hartwig (Atelier, Mnichov) a Albert Adria (Tickets, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900, Niño Viejo, Enigma z katalánské Barcelony).

Vstupenka na celý den stojí 2900 korun.

2. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie