Věhlasní šéfkuchaři v Praze. Začíná kulinární sympozium
Ve Slovanském domě se 3. listopadu koná třetí ročník Symposium Culinary Prague.
Všichni, kdo spoluvytvářejí českou kulinářskou scénu, se 3. listopadu sejdou ve Slovanském domě v Praze, aby se něco přiučili od mistrů kuchařského řemesla z celého světa. Potřetí se tam totiž koná Symposium Culinary Prague. Stejně jako v obou předchozích ročnících je i letošní program nabitý třičtvrtěhodinovými prezentacemi světoznámých šéfkuchaři, kteří povyšují gastronomii na nezbytnou součást kultury společnosti. Co jméno, to stavební kámen trendů současné kulinarie a jejích výhledů do budoucna.
Celodenní maraton prezentací zahájí v 9.00 Magnus Ek ze stockholmské restaurace Oaxen, který seznámí přítomné s nejnovějšími trendy severské kuchyně. Následovat bude Sang-Hoon Degeimbre, šéfkuchař podniku L’air du temps v belgickém Éghezée, která byla vyhlášena 29. nejlepší restaurací v Evropě. A před obědem nabídne svou prezentaci ještě nejlepší cukrář Evropy letošního roku René Frank, který v současnosti působí v berlínském Coda Dessert Baru.
Po obědě připraveném personálem restaurace SaSaZu, oceněné michelinským Bibem Gourmand, bude následovat další série přednášek. Postupně se představí Paul Pairet (restaurace Ultraviolet, Šanghaj). Jan Hartwig (Atelier, Mnichov) a Albert Adria (Tickets, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900, Niño Viejo, Enigma z katalánské Barcelony).
Vstupenka na celý den stojí 2900 korun.