FOODOLOGY

Symposium Culinary Prague

Věhlasní šéfkuchaři v Praze. Začíná kulinární sympozium

Ve Slovanském domě se 3. listopadu koná třetí ročník Symposium Culinary Prague.

Všichni, kdo spoluvytvářejí českou kulinářskou scénu, se 3. listopadu sejdou ve Slovanském domě v Praze, aby se něco přiučili od mistrů kuchařského řemesla z celého světa. Potřetí se tam totiž koná Symposium Culinary Prague. Stejně jako v obou předchozích ročnících je i letošní program nabitý třičtvrtěhodinovými prezentacemi světoznámých šéfkuchaři, kteří povyšují gastronomii na nezbytnou součást kultury společnosti. Co jméno, to stavební kámen trendů současné kulinarie a jejích výhledů do budoucna.

Celodenní maraton prezentací zahájí v 9.00 Magnus Ek ze stockholmské restaurace Oaxen, který seznámí přítomné s nejnovějšími trendy severské kuchyně. Následovat bude Sang-Hoon Degeimbre, šéfkuchař podniku L’air du temps v belgickém Éghezée, která byla vyhlášena 29. nejlepší restaurací v Evropě. A před obědem nabídne svou prezentaci ještě nejlepší cukrář Evropy letošního roku René Frank, který v současnosti působí v berlínském Coda Dessert Baru.

Po obědě připraveném personálem restaurace SaSaZu, oceněné michelinským Bibem Gourmand, bude následovat další série přednášek. Postupně se představí Paul Pairet (restaurace Ultraviolet, Šanghaj). Jan Hartwig (Atelier, Mnichov) a Albert Adria (Tickets, Pakta, Hoja Santa, Bodega 1900, Niño Viejo, Enigma z katalánské Barcelony).

Vstupenka na celý den stojí 2900 korun.

2. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Zatím poslední Legenda výčepních je od Pinkasů

Bylo jich třináct. Jeden z nich však už bohužel odešel čepovat do nebeské hospody

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu