Vánoční menu v Paláci Žofín: oživená tradice s kaprem na modro
Šéfkuchařka Stanislava Marková se vrací do restaurace Žofín Garden na Slovanském ostrově ve velkém stylu.
Když před časem opustila Palác Žofín, zdálo se to být definitivní. Šéfkuchařka Stanislava Marková je však zpátky v restauraci Žofín Garden. A hned na Slovanském ostrově připravila atraktivní vánoční menu, kde se potkávají moderní technologie přípravy s úhelnými recepturami tradiční české, možná přesněji rakousko-uherské kuchyně. K dispozici bude po celý prosinec.
Vedle klasické rybí polévky můžete okusit třeba kapra na modro se sardelovou omáčkou a kapary. Hitem bude jistě daňčí plec se šípkovou omáčkou a kaštanovým pyré, ale chutě probouzí i „prostá“ vinná klobása. Tradiční menu můžete uzavřít netradičními dezerty. Na programu bude kupříkladu pekanový koláč.
Věřme, že návrat populární šéfkuchařky přivede do restaurace Žofín Garden všechny její fandy, hlavně však všechny milovníky vnímavě připravených pokladů naší kuchyně.
Prosincové menu Stanislavy Markové:
Vánoční salát z pečené karotky, hrušky, datle, zázvorovo-medová vinaigrette
Pečená vinná klobása, konfit z kořenové zeleniny s hořčičnými semínky
Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary
Pečená krůta, jablka, švestky, jáhlové škubánky, červené zelí
Daňčí plec sous vide, šípková omáčka, kaštanové pyré, žemlový knedlík
Dýňový creme brulée, bisquit s kaštany a medovými oříšky
Pekanový koláč, zmrzlina z podmáslí
- Vánoční salát z pečené karotky, hrušky, datle, zázvorovo medový vinaigrett
- Selská šunka, salsa červené řepy s křenem a sušenými švestkami
- Pečená vinná klobása, konfit z kořenové zeleniny s hořčičnými semínky
- Rybí polévka s máslovými nočky a petrželkou
- Vánoční krupkový kuba s česnekem a majoránkou
- Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary
- Smažený kapr, vídeňský salát s cibulkou
- Daňčí plec sous vide, šípková omáčka, kaštanové pyré, žemlový knedlík