FOODOLOGY

Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary

Vánoční menu v Paláci Žofín: oživená tradice s kaprem na modro

Šéfkuchařka Stanislava Marková se vrací do restaurace Žofín Garden na Slovanském ostrově ve velkém stylu.

Když před časem opustila Palác Žofín, zdálo se to být definitivní. Šéfkuchařka Stanislava Marková je však zpátky v restauraci Žofín Garden. A hned na Slovanském ostrově připravila atraktivní vánoční menu, kde se potkávají moderní technologie přípravy s úhelnými recepturami tradiční české, možná přesněji rakousko-uherské kuchyně. K dispozici bude po celý prosinec.

Vedle klasické rybí polévky můžete okusit třeba kapra na modro se sardelovou omáčkou a kapary. Hitem bude jistě daňčí plec se šípkovou omáčkou a kaštanovým pyré, ale chutě probouzí i „prostá“ vinná klobása. Tradiční menu můžete uzavřít netradičními dezerty. Na programu bude kupříkladu pekanový koláč.

Věřme, že návrat populární šéfkuchařky přivede do restaurace Žofín Garden všechny její fandy, hlavně však všechny milovníky vnímavě připravených pokladů naší kuchyně.

Prosincové menu Stanislavy Markové:
Vánoční salát z pečené karotky, hrušky, datle, zázvorovo-medová vinaigrette
Pečená vinná klobása, konfit z kořenové zeleniny s hořčičnými semínky
Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary
Pečená krůta, jablka, švestky, jáhlové škubánky, červené zelí
Daňčí plec sous vide, šípková omáčka, kaštanové pyré, žemlový knedlík
Dýňový creme brulée, bisquit s kaštany a medovými oříšky
Pekanový koláč, zmrzlina z podmáslí

29. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice