FOODOLOGY

Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary

Vánoční menu v Paláci Žofín: oživená tradice s kaprem na modro

Šéfkuchařka Stanislava Marková se vrací do restaurace Žofín Garden na Slovanském ostrově ve velkém stylu.

Když před časem opustila Palác Žofín, zdálo se to být definitivní. Šéfkuchařka Stanislava Marková je však zpátky v restauraci Žofín Garden. A hned na Slovanském ostrově připravila atraktivní vánoční menu, kde se potkávají moderní technologie přípravy s úhelnými recepturami tradiční české, možná přesněji rakousko-uherské kuchyně. K dispozici bude po celý prosinec.

Vedle klasické rybí polévky můžete okusit třeba kapra na modro se sardelovou omáčkou a kapary. Hitem bude jistě daňčí plec se šípkovou omáčkou a kaštanovým pyré, ale chutě probouzí i „prostá“ vinná klobása. Tradiční menu můžete uzavřít netradičními dezerty. Na programu bude kupříkladu pekanový koláč.

Věřme, že návrat populární šéfkuchařky přivede do restaurace Žofín Garden všechny její fandy, hlavně však všechny milovníky vnímavě připravených pokladů naší kuchyně.

Prosincové menu Stanislavy Markové:
Vánoční salát z pečené karotky, hrušky, datle, zázvorovo-medová vinaigrette
Pečená vinná klobása, konfit z kořenové zeleniny s hořčičnými semínky
Kapr na modro, teplý bramborový salát s koprem, sardelová omáčka s kapary
Pečená krůta, jablka, švestky, jáhlové škubánky, červené zelí
Daňčí plec sous vide, šípková omáčka, kaštanové pyré, žemlový knedlík
Dýňový creme brulée, bisquit s kaštany a medovými oříšky
Pekanový koláč, zmrzlina z podmáslí

29. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům