FOODOLOGY

Candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem

Vánoce v Mlýnci s kaviárem, candátem i slunečnicovými semínky

Pražská restaurace na Novotného lávce představila své vánoční menu.

To, že šéfkuchař Marek Šáda změnil hřiště a působí nyní především v Bellevue, nijak neovlivnilo jeho péči o Mlýnec. Nejlépe je to vidět na vánočním menu, které pro sesterskou restauraci připravil. Lehké, provokativní, nadité chutěmi i budící laskominy.

Čtyřchodové menu odstartuje domácí kuřecí šunka s celerovým salátem, brusinkovým gelem a slunečnicovými semínky. Po ní přijde na řadu variace na rybí polévku v podobě krému z jeruzalémských artyčoků s uzeným pstruhem lososovitým, kaviárem a smaženým žloutkem.

Hlavním chodem evokujícím náladu nejpůsobivějších svátků roku je candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem a na závěr přijde tradiční francouzská vánoční pochoutka – roláda „bûche de Nöel“ s čokoládou, marcipánem, kokosem, pomerančem a badyánem.

Recenzi restaurace Mlýnec čtěte zde

23. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie