Vánoce v Mlýnci s kaviárem, candátem i slunečnicovými semínky
Pražská restaurace na Novotného lávce představila své vánoční menu.
To, že šéfkuchař Marek Šáda změnil hřiště a působí nyní především v Bellevue, nijak neovlivnilo jeho péči o Mlýnec. Nejlépe je to vidět na vánočním menu, které pro sesterskou restauraci připravil. Lehké, provokativní, nadité chutěmi i budící laskominy.
Čtyřchodové menu odstartuje domácí kuřecí šunka s celerovým salátem, brusinkovým gelem a slunečnicovými semínky. Po ní přijde na řadu variace na rybí polévku v podobě krému z jeruzalémských artyčoků s uzeným pstruhem lososovitým, kaviárem a smaženým žloutkem.
Hlavním chodem evokujícím náladu nejpůsobivějších svátků roku je candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem a na závěr přijde tradiční francouzská vánoční pochoutka – roláda „bûche de Nöel“ s čokoládou, marcipánem, kokosem, pomerančem a badyánem.
Recenzi restaurace Mlýnec čtěte zde
- Domácí kuřecí šunka s celerovým salátem, brusinkovým gelem a slunečnicovými semínky
- Krém z jeruzalémských artyčoků s uzeným pstruhem lososovitým, kaviárem a smaženým žloutkem
- Candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem
- Vanoční roláda „bûche de Nöel“ s čokoládou, marcipánem, kokosem, pomerančem a badyánem