FOODOLOGY

Candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem

Vánoce v Mlýnci s kaviárem, candátem i slunečnicovými semínky

Pražská restaurace na Novotného lávce představila své vánoční menu.

To, že šéfkuchař Marek Šáda změnil hřiště a působí nyní především v Bellevue, nijak neovlivnilo jeho péči o Mlýnec. Nejlépe je to vidět na vánočním menu, které pro sesterskou restauraci připravil. Lehké, provokativní, nadité chutěmi i budící laskominy.

Čtyřchodové menu odstartuje domácí kuřecí šunka s celerovým salátem, brusinkovým gelem a slunečnicovými semínky. Po ní přijde na řadu variace na rybí polévku v podobě krému z jeruzalémských artyčoků s uzeným pstruhem lososovitým, kaviárem a smaženým žloutkem.

Hlavním chodem evokujícím náladu nejpůsobivějších svátků roku je candát v kmínovém těstíčku s citronovo-křenovou omáčkou a vlažným bramborovým salátem a na závěr přijde tradiční francouzská vánoční pochoutka – roláda „bûche de Nöel“ s čokoládou, marcipánem, kokosem, pomerančem a badyánem.

Recenzi restaurace Mlýnec čtěte zde

23. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie