FOODOLOGY

Hergetova Cihelna

Vánoce v Hergetově Cihelně přinesou krevety, kaviár a perličku

Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Vojtěch Václavík připravil na svátky neotřelé menu.

Minimum inspirace si v českých Vánocích vzal šéfkuchař Vojtěch Václavík z Hergetovy Cihelny. Snad u vědomí toho, že hosty podniku ve dnech 24. až 26. prosince budou patrně povýtce turisté, připravil nabídku schůdnou pro většinu cizozemců. V menu se objeví dary moře, perlička i hruška s višněmi ve vanilkové omáčce. Ti, kteří si Vánoce bez kapra dovedou představit, přivítají Václavíkovu variantu s povděkem.

Vánoční menu podle Vojtěcha Václavíka:
Koktejl z arktických krevet, křupavý chléb, estragonová majonéza, jablko a křen
Zauzený kaviár z lososovitého pstruha, bramborové rösti, šalotka a koprový olej
Pečené prso a kroketa z perličky, růžičková kapusta, květákové pyré a tymiánová šťáva
V medu a brandy pošírovaná hruška, vanilková omáčka, višně a kaštanová zmrzlina

17. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie