FOODOLOGY

Hotel Ještěd

Vánoce na Ještědu poprvé od roku 1996. S kaprem i vinnou klobásou

Sváteční menu šéfkuchaře Dominika Veselého si v Hotelu Ještěd užije omezený počet hostů od 23. do 25. prosince.

Hrachová polévka, kuřecí řízek s vinnou klobásou a nastavovanou kaší a citrónový koláč k obědu. K večeři pak přípitek sektem, daňčí váleček s malinovo-řepovou omáčkou coby předkrm následovaný rybí polévkou s krutony a hlavním chodem v podobě smaženého kapra s lehkým bramborovým salátem. Závěr obstará kakaová roláda s malinovou omáčkou a k tomu je k dispozici možnost celodenního mlsání vánočního cukroví. To je menu, jež na Vánoce nabízí hostům Hotel Ještěd.

Poprvé od roku 1996 bude hotel v provozu na Štědrý den. Hosté tak budou moci strávit Vánoce v nadmořské výšce 1012 metrů nad bláznivě se hemžícím světem. Ubytovací balíček Hotelu Ještěd kromě štědrodenní nabídky krmí obsahuje ubytování na dvě noci od pátku 23. do soboty 25. prosince se snídaní a malý dárek. Sváteční menu připravil tým kuchyně hotelu a jeho přípravu bude řídit šéfkuchař Dominik Veselý.

Pobyt v unikátní stavbě projektanta Karla Hubáčka, která se pro svou nadčasovost stala národní kulturní památkou a stavbou století, vyjde na dvě osoby na 8650 Kč v jednom ze 13 pokojů kategorie Comfort nebo 10 650 Kč v jediném ještědském apartmá. Hosté Hotelu Ještěd mají navíc jízdenku na lanovku na vrchol Ještědu zdarma a slevu na skipas do Ski areálu Ještěd.

7. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie