FOODOLOGY

Valentin v Benjaminu – večer plný dobrot a lásky

Chtěli byste překvapit protějšek vpravdě jedinečnou valentinskou oslavou? Máte možnost

Odvážné, netuctové, udivující variety kombinací nabízejí pro Valentinskou večeři v restauraci Benjamin. Komorním podničku ve Vršovicích, který patří do kolekce Štěpána Návrata. Ten se svým týmem připravil zdánlivě opulentní večeři. Ovšem jen co do počtu chodů. Právě živost a lehkost kombinací je zárukou, že vás pořad jídel neuspí, ale naopak během večera probudí a umocní láskyplné vášně.

Spolutvůrcem atmosféry je potom sama restaurace. Pouhých deset míst umožňuje snazší seznámení a uvolňuje konverzaci. V náladě láskyplného proudění hovoru nad vybranými chody je dalším bonusem výběr vín či nealko nápojů do páru za vaší spolupráce přímo před začátkem večeře.
Nebylo by to však úplně bez vady, kdyby neexistovalo nějaké „ale…“ Tím je právě dvousečná kapacita lokálu. To znamená jediné – neváhejte a zadejte si místa ihned! Valentinský večer v Benjaminu vás jistojistě uspokojí a splní i sebevyšší nároky.
Konat se bude hned dvakrát, a to 14. a 15. února od 18.30 hodin. A co se bude podávat?

  • domácí škvarkový chléb – sádlo, špalda žito škvarky
  • amuse bouche – ústřice na dva způsoby
  • řepa – brinza, bezinka, máslo
  • raci – květák, lardo, jikry
  • úhoř – kachna, lichořeřišnice, žloutek
  • sumec – křen, chléb, lískové oříšky
  • vepř – krab, černý česnek, brambory
  • daněk – čekanka, kaštany, syrovátka
  • krupicová kaše – kdoule, kakao, estragon
  • štrůdl – vlašské ořechy, earlgrey, skořice

10. 2. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie