FOODOLOGY

Restaurace home by UNIC

V restauraci home jako doma: se sumcem, zvěřinou a jídly ze zahrádky

Restaurace hotelu UNIC na Novém Městě přichází s novým menu založeným na produktech tuzemských farem.

Nový gastronomický koncept Hotelu UNIC Prague se pokouší o nové pojetí české kuchyně. Klasika v recepturách a maximum produktů z vyhlášených farem – ať je to Kozí farma Pěnčín nebo Kalendova Chabrybárna.

Za všechno hovoří názvy čtyř degustačních menu, ve kterých se odráží cesta, kterou se vydal šéfkuchař Petr Šmrha. Jsou to Statek, Jezero a řeka, Les a louka či Zahrada. V jednotlivých částech nabídky se tak prezentuje marinovaný sumec, kaviár a potočnice, bramboračka s majoránkou, krupoto, cuketa, karotka a řapíkatý celer či atraktivní zvěřinový mix – kančí hřbet, prsa z bažanta, jelení svíčková, jehličí, brusinkový gel, jalovec, šípková omáčka.

Chybu neuděláte, ať zvolíte z kteréhokoliv meníčka restaurace home by UNIC. Navíc je v podniku každý den k mání polední menu. Abyste se však dostali do správného rozpoložení pro českou kuchyni, zkuste Šmrhovu škvarkovou pomazánku. V ryzí podobě vám otevře cestu do českých chalup a hospod z jejich zlatých časů.

5. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice