FOODOLOGY

Restaurace home by UNIC

V restauraci home jako doma: se sumcem, zvěřinou a jídly ze zahrádky

Restaurace hotelu UNIC na Novém Městě přichází s novým menu založeným na produktech tuzemských farem.

Nový gastronomický koncept Hotelu UNIC Prague se pokouší o nové pojetí české kuchyně. Klasika v recepturách a maximum produktů z vyhlášených farem – ať je to Kozí farma Pěnčín nebo Kalendova Chabrybárna.

Za všechno hovoří názvy čtyř degustačních menu, ve kterých se odráží cesta, kterou se vydal šéfkuchař Petr Šmrha. Jsou to Statek, Jezero a řeka, Les a louka či Zahrada. V jednotlivých částech nabídky se tak prezentuje marinovaný sumec, kaviár a potočnice, bramboračka s majoránkou, krupoto, cuketa, karotka a řapíkatý celer či atraktivní zvěřinový mix – kančí hřbet, prsa z bažanta, jelení svíčková, jehličí, brusinkový gel, jalovec, šípková omáčka.

Chybu neuděláte, ať zvolíte z kteréhokoliv meníčka restaurace home by UNIC. Navíc je v podniku každý den k mání polední menu. Abyste se však dostali do správného rozpoložení pro českou kuchyni, zkuste Šmrhovu škvarkovou pomazánku. V ryzí podobě vám otevře cestu do českých chalup a hospod z jejich zlatých časů.

5. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu