FOODOLOGY

Ústřice (Zdenek's Oyster Bar)

Ústřice s jalovcem či s jahodami. Zdenek’s Oyster Bar zkouší fúzi

Podnik zaměřený na ty nejlepší ústřice světa, Zdenek´s Oyster Bar, nabízí v tomto čase dva nové druhy, které jsou součástí nového menu. Až nadpozemsky jemnou, severoamerickou varietu Kumamoto a zemitou – pokud se to dá o mořském tvoru říci – divokou Black Water.

Hlavní atrakcí současného lístku jsou ovšem ústřice upravené ve variaci „fusion“. David Hervé Fine, okurková emulze, cornichonka, rýžový ocet a jalovec, nebo Tsarskaya s rebarborovou granitou a nakládanými jahodami, či La Perle Noire s červenou řepou, šťovíkem a křenovým sněhem, to jsou skutečné perly jídelního lístku Zdenek´s Oyster Baru. Ve všech těchto případech jsou chutě poskládány tak, aby podpořily výraz té které ústřice. Šéfkuchař Jiří Nosek se zkrátka v novém menu odvázal.

Kromě specialit z grilu, kdy můžete mít kupříkladu „královský“ výběr darů moře se šunkou ibérico, lardem di Colonnata a brioškou, ale i třeba svíčkovou Black Angus s divokou brokolicí, bramborami Anna a omáčkou bordelaise.

Požitkem je ale už chuťovka na samém úvodu do večeře. Máslová rolka s černým sezamem plněná hovězím tataráčkem s lanýžem, kterou dochucuje lanýžové aioli a hluchavka. Zní to bláznivě, ale rolka je tím pravým úvodem do meníčka, které se jen tak nezapomíná.

Recenze Zdenek’s Oyster Bar

11. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie