FOODOLOGY

Ústřice (Zdenek's Oyster Bar)

Ústřice s jalovcem či s jahodami. Zdenek’s Oyster Bar zkouší fúzi

Podnik zaměřený na ty nejlepší ústřice světa, Zdenek´s Oyster Bar, nabízí v tomto čase dva nové druhy, které jsou součástí nového menu. Až nadpozemsky jemnou, severoamerickou varietu Kumamoto a zemitou – pokud se to dá o mořském tvoru říci – divokou Black Water.

Hlavní atrakcí současného lístku jsou ovšem ústřice upravené ve variaci „fusion“. David Hervé Fine, okurková emulze, cornichonka, rýžový ocet a jalovec, nebo Tsarskaya s rebarborovou granitou a nakládanými jahodami, či La Perle Noire s červenou řepou, šťovíkem a křenovým sněhem, to jsou skutečné perly jídelního lístku Zdenek´s Oyster Baru. Ve všech těchto případech jsou chutě poskládány tak, aby podpořily výraz té které ústřice. Šéfkuchař Jiří Nosek se zkrátka v novém menu odvázal.

Kromě specialit z grilu, kdy můžete mít kupříkladu „královský“ výběr darů moře se šunkou ibérico, lardem di Colonnata a brioškou, ale i třeba svíčkovou Black Angus s divokou brokolicí, bramborami Anna a omáčkou bordelaise.

Požitkem je ale už chuťovka na samém úvodu do večeře. Máslová rolka s černým sezamem plněná hovězím tataráčkem s lanýžem, kterou dochucuje lanýžové aioli a hluchavka. Zní to bláznivě, ale rolka je tím pravým úvodem do meníčka, které se jen tak nezapomíná.

Recenze Zdenek’s Oyster Bar

11. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie