Ústřice s jalovcem či s jahodami. Zdenek’s Oyster Bar zkouší fúzi
Podnik zaměřený na ty nejlepší ústřice světa, Zdenek´s Oyster Bar, nabízí v tomto čase dva nové druhy, které jsou součástí nového menu. Až nadpozemsky jemnou, severoamerickou varietu Kumamoto a zemitou – pokud se to dá o mořském tvoru říci – divokou Black Water.
Hlavní atrakcí současného lístku jsou ovšem ústřice upravené ve variaci „fusion“. David Hervé Fine, okurková emulze, cornichonka, rýžový ocet a jalovec, nebo Tsarskaya s rebarborovou granitou a nakládanými jahodami, či La Perle Noire s červenou řepou, šťovíkem a křenovým sněhem, to jsou skutečné perly jídelního lístku Zdenek´s Oyster Baru. Ve všech těchto případech jsou chutě poskládány tak, aby podpořily výraz té které ústřice. Šéfkuchař Jiří Nosek se zkrátka v novém menu odvázal.
Kromě specialit z grilu, kdy můžete mít kupříkladu „královský“ výběr darů moře se šunkou ibérico, lardem di Colonnata a brioškou, ale i třeba svíčkovou Black Angus s divokou brokolicí, bramborami Anna a omáčkou bordelaise.
Požitkem je ale už chuťovka na samém úvodu do večeře. Máslová rolka s černým sezamem plněná hovězím tataráčkem s lanýžem, kterou dochucuje lanýžové aioli a hluchavka. Zní to bláznivě, ale rolka je tím pravým úvodem do meníčka, které se jen tak nezapomíná.
- Chobotnice s kimči, nakládaným bok-choi a rýžovým octem (Zdenek’s Oyster Bar)
- Ústřice (Zdenek’s Oyster Bar)
- Čokoládový krém dulcey, dýňový griliáš (Zdenek’s Oyster Bar)
- La Perle Noire s červenou řepou, šťovíkem a křenovým sněhem (Zdenek’s Oyster Bar)