FOODOLOGY

Dušená ryba se zázvorem

Únorový ohňostroj chutí. Čínský nový rok se bude slavit v Asian Temple

Restaurace v pražské Bílkově ulici vítá nadcházející rok ohnivé opice speciálním menu.

Čínský rok ohnivé opice začíná 8. února. Toho využil Ari Munandar v restauraci Asian Temple a připravil na týden vrcholící nedělí 14. února speciální nabídku. Novoroční jídelníček podle Munandara se v oblasti předkrmů skládá z mixu krevetových a vepřových knedlíčků vařených na páře či jarních závitků plněných kuřecím masem, skleněnými nudlemi, houbami a zeleninou. Zvolit můžete i dušené kuřecí maso s okurkou a pomelem v listu salátu.

Z hlavních chodů zaujme pekingská palačinka plněná pečenou kachnou, jarní cibulkou, okurkou a omáčkou hoi sin. K mání je rovněž dušený bůček v sójové omáčce a zázvoru, restované mořské plody s vaječnými nudlemi, dušená ryba se zázvorem, jarní cibulkou v sójové omáčce, nebo restovaná čínská brokolice s hovězím masem.

Velká prostora restaurace je rozčleněna na části akcentující tu kterou kulturu Asie. Usadit se můžete v Samurai salonu, na Shanghai Baru anebo v rustikálním salonu Aquarium.

28. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie