FOODOLOGY

Dušená ryba se zázvorem

Únorový ohňostroj chutí. Čínský nový rok se bude slavit v Asian Temple

Restaurace v pražské Bílkově ulici vítá nadcházející rok ohnivé opice speciálním menu.

Čínský rok ohnivé opice začíná 8. února. Toho využil Ari Munandar v restauraci Asian Temple a připravil na týden vrcholící nedělí 14. února speciální nabídku. Novoroční jídelníček podle Munandara se v oblasti předkrmů skládá z mixu krevetových a vepřových knedlíčků vařených na páře či jarních závitků plněných kuřecím masem, skleněnými nudlemi, houbami a zeleninou. Zvolit můžete i dušené kuřecí maso s okurkou a pomelem v listu salátu.

Z hlavních chodů zaujme pekingská palačinka plněná pečenou kachnou, jarní cibulkou, okurkou a omáčkou hoi sin. K mání je rovněž dušený bůček v sójové omáčce a zázvoru, restované mořské plody s vaječnými nudlemi, dušená ryba se zázvorem, jarní cibulkou v sójové omáčce, nebo restovaná čínská brokolice s hovězím masem.

Velká prostora restaurace je rozčleněna na části akcentující tu kterou kulturu Asie. Usadit se můžete v Samurai salonu, na Shanghai Baru anebo v rustikálním salonu Aquarium.

28. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice