FOODOLOGY

PWW 2017

Týden vína v Praze. Z Moravy, Rakouska i Bosny

Od 30. ledna do 5. února 2017 se Praha stává dějištěm devátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2017.

Během festivalu Prague Wine Week se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny za doporučenou paušální cenu. Vyvrcholením festivalu bude jubilejní, již desátá Galadegustace medailových vín Prague Wine Trophy ve čtvrtek 2. února 2017 od 16 do 20 hodin v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze.

Po celý týden můžete krom lákajících „koupelí jazyka“ potrénovat senzory skrze dobré krmě, s víny optimálně sladěné. Mezi nejatraktivnější Wine & Food tandemy bude jistě patřit krom jiných Dvůr Hoffmeister ve Velkých Číčovicích. Ten nabídne menu sestávající ze salátku Waldorf, konfitovaného kachního stehna a čerstvě pečeného jablečného koláčku, spárované s víny vinařství Mikrosvín Mikulov. Lukáš Häusler, šéfkuchař restaurace Atelier Red&Wine na Malé Straně, zase vsadil na pošírovaného lososa, foie gras a divokou kachnu, doprovázené víny vinařství Gotberg.

Na Galadegustaci se ve čtvrtek 2. února 2017 od 16 do 20 hodin v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze představí 89 vinařství a dovozců a více než 700 vín. V jednom čase na jednom místě tak bude možné setkat se s řadou velkých zahraničních vinařství i těmi nejlepšími domácími. Za všechny alespoň Oliver Haag z vinařství Fritz Haag, Jochen Ratzenberger z Weingut Ratzenberger z Německa. Za Rakušany to budou Ludwig Hiedler z Weingut Hiedler a ještě třeba Karl Neustifter z Weingut Neustifter. Josip Nuić z Vinogradi Nuić z Bosny a Hercegoviny překvapí mnohé svým vytříbeným syrahem. Letošní Prague Wine Trophy tak slibuje dozajista pekelně náročný, zároveň však i andělsky krásný týden.

31. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie