FOODOLOGY

PWW 2017

Týden vína v Praze. Z Moravy, Rakouska i Bosny

Od 30. ledna do 5. února 2017 se Praha stává dějištěm devátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2017.

Během festivalu Prague Wine Week se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny za doporučenou paušální cenu. Vyvrcholením festivalu bude jubilejní, již desátá Galadegustace medailových vín Prague Wine Trophy ve čtvrtek 2. února 2017 od 16 do 20 hodin v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze.

Po celý týden můžete krom lákajících „koupelí jazyka“ potrénovat senzory skrze dobré krmě, s víny optimálně sladěné. Mezi nejatraktivnější Wine & Food tandemy bude jistě patřit krom jiných Dvůr Hoffmeister ve Velkých Číčovicích. Ten nabídne menu sestávající ze salátku Waldorf, konfitovaného kachního stehna a čerstvě pečeného jablečného koláčku, spárované s víny vinařství Mikrosvín Mikulov. Lukáš Häusler, šéfkuchař restaurace Atelier Red&Wine na Malé Straně, zase vsadil na pošírovaného lososa, foie gras a divokou kachnu, doprovázené víny vinařství Gotberg.

Na Galadegustaci se ve čtvrtek 2. února 2017 od 16 do 20 hodin v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze představí 89 vinařství a dovozců a více než 700 vín. V jednom čase na jednom místě tak bude možné setkat se s řadou velkých zahraničních vinařství i těmi nejlepšími domácími. Za všechny alespoň Oliver Haag z vinařství Fritz Haag, Jochen Ratzenberger z Weingut Ratzenberger z Německa. Za Rakušany to budou Ludwig Hiedler z Weingut Hiedler a ještě třeba Karl Neustifter z Weingut Neustifter. Josip Nuić z Vinogradi Nuić z Bosny a Hercegoviny překvapí mnohé svým vytříbeným syrahem. Letošní Prague Wine Trophy tak slibuje dozajista pekelně náročný, zároveň však i andělsky krásný týden.

31. 1. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie