FOODOLOGY

Chorvatský mlýn

Třináct zastavení Istrie v Šárce. Chorvatský mlýn zve na lanýže

Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři pražského restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho známou pochoutku na mnoho způsobů.

Potřinácté se v restaurantu Chorvatský mlýn v Horoměřické ulici na okraji pražských Dejvic budou konat Slavnosti istrijského bílého lanýže. Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho. Majitel se v Restaurantu Zigante, jedné z nejlepších chorvatských restaurací, zaměřuje na přípravu lanýžových specialit.

Již tradičně budou k výběru tři meníčka, jedno zajímavější druhého. Síla nabídky spočívá v tom, že většina receptur se opírá o jedinečné suroviny z domácích regionů a vnímavě vybraná chorvatská vína.

Co dostanete v Chorvatském mlýně za možnosti? Každopádně jako aperitiv šumivé víno Peršurič (Istrie). Potom už bude rozhodování zatraceně těžké.


Menu I.

„Motovunská země“ s bílým lanýžem

Pošírované vejce na „bramborové slámě“ s bílým lanýžem

Jelení karé na pyré z pečeného lilku a cizrny, se zeleninou „Julienne“, omáčkou z portského vína a bílým lanýžem

Mandlové semifreddo s bílým lanýžem

Cena za osobu: 2700 Kč


Menu II.

Carpaccio ze svatojakubské mušle s černým lanýžem

Jadranský scamp „Marshmellow“ s bílým lanýžem

Bakalar s krémem z karamelizované smetany a s bílým lanýžem

Creme Brulée s bílým lanýžem

Cena za osobu: 2900 Kč


Menu III.

Ganache z foie gras s rebarborovou zmrzlinou a bílým lanýžem

Istarská těstovina „pljukanci“ s bílým lanýžem

Medailonky z bifteku s foie gras s bílým lanýžem

Císařská zmrzlina s bílým lanýžem

Cena za osobu: 3200 Kč

23. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie