FOODOLOGY

Chorvatský mlýn

Třináct zastavení Istrie v Šárce. Chorvatský mlýn zve na lanýže

Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři pražského restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho známou pochoutku na mnoho způsobů.

Potřinácté se v restaurantu Chorvatský mlýn v Horoměřické ulici na okraji pražských Dejvic budou konat Slavnosti istrijského bílého lanýže. Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho. Majitel se v Restaurantu Zigante, jedné z nejlepších chorvatských restaurací, zaměřuje na přípravu lanýžových specialit.

Již tradičně budou k výběru tři meníčka, jedno zajímavější druhého. Síla nabídky spočívá v tom, že většina receptur se opírá o jedinečné suroviny z domácích regionů a vnímavě vybraná chorvatská vína.

Co dostanete v Chorvatském mlýně za možnosti? Každopádně jako aperitiv šumivé víno Peršurič (Istrie). Potom už bude rozhodování zatraceně těžké.


Menu I.

„Motovunská země“ s bílým lanýžem

Pošírované vejce na „bramborové slámě“ s bílým lanýžem

Jelení karé na pyré z pečeného lilku a cizrny, se zeleninou „Julienne“, omáčkou z portského vína a bílým lanýžem

Mandlové semifreddo s bílým lanýžem

Cena za osobu: 2700 Kč


Menu II.

Carpaccio ze svatojakubské mušle s černým lanýžem

Jadranský scamp „Marshmellow“ s bílým lanýžem

Bakalar s krémem z karamelizované smetany a s bílým lanýžem

Creme Brulée s bílým lanýžem

Cena za osobu: 2900 Kč


Menu III.

Ganache z foie gras s rebarborovou zmrzlinou a bílým lanýžem

Istarská těstovina „pljukanci“ s bílým lanýžem

Medailonky z bifteku s foie gras s bílým lanýžem

Císařská zmrzlina s bílým lanýžem

Cena za osobu: 3200 Kč

23. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie