Třináct zastavení Istrie v Šárce. Chorvatský mlýn zve na lanýže
Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři pražského restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho známou pochoutku na mnoho způsobů.
Potřinácté se v restaurantu Chorvatský mlýn v Horoměřické ulici na okraji pražských Dejvic budou konat Slavnosti istrijského bílého lanýže. Od čtvrtka 24. až do soboty 26. listopadu připraví kuchaři restaurantu společně s týmem Giancarla Ziganteho. Majitel se v Restaurantu Zigante, jedné z nejlepších chorvatských restaurací, zaměřuje na přípravu lanýžových specialit.
Již tradičně budou k výběru tři meníčka, jedno zajímavější druhého. Síla nabídky spočívá v tom, že většina receptur se opírá o jedinečné suroviny z domácích regionů a vnímavě vybraná chorvatská vína.
Co dostanete v Chorvatském mlýně za možnosti? Každopádně jako aperitiv šumivé víno Peršurič (Istrie). Potom už bude rozhodování zatraceně těžké.
Menu I.
„Motovunská země“ s bílým lanýžem
Pošírované vejce na „bramborové slámě“ s bílým lanýžem
Jelení karé na pyré z pečeného lilku a cizrny, se zeleninou „Julienne“, omáčkou z portského vína a bílým lanýžem
Mandlové semifreddo s bílým lanýžem
Cena za osobu: 2700 Kč
Menu II.
Carpaccio ze svatojakubské mušle s černým lanýžem
Jadranský scamp „Marshmellow“ s bílým lanýžem
Bakalar s krémem z karamelizované smetany a s bílým lanýžem
Creme Brulée s bílým lanýžem
Cena za osobu: 2900 Kč
Menu III.
Ganache z foie gras s rebarborovou zmrzlinou a bílým lanýžem
Istarská těstovina „pljukanci“ s bílým lanýžem
Medailonky z bifteku s foie gras s bílým lanýžem
Císařská zmrzlina s bílým lanýžem
Cena za osobu: 3200 Kč
- Damir Modrušan, šéfkuchař restaurace Zigante
- Chorvatský mlýn
- Chorvatský mlýn
- Chorvatský mlýn