Treska polární v Kampa Parku. Letos se slávkami a libečkem
Zhruba do konce března bude nabízet Marek Raditsch v restauraci Kampa Park tradiční menu z lahodné ryby. Letos již pošesté.
Labužnickou spojnicí mezi zimou a jarem je menu z tresky polární. Již šestým rokem je připravují v Kampa Parku Marek Raditsch, Milan Sedlák a celý jejich tým. Letos se podává zhruba do konce března.
Jistě bez zajímavosti není ani porovnání toho, jak si se stejnou surovinou poradili kuchaři v tom kterém roce. Nepodařilo se mi dopátrat všechna menu, pro ilustraci však čtyři varianty úpravy tresky coby hlavního chodu postačí, domnívám se.
Skrei menu 2014: Pečená treska polární s ragú ze zeleného chřestu a fava fazolek, bramborovým fondantem a kaviárovou máslovou omáčkou
Skrei menu 2015: Pečená treska polární s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami
Skrei menu 2016: Pečená treska polární s fazolovým ragú, křupavým kadeřávkem a pomerančovým beurre blanc
Skrei menu 2017: Treska polární se slávkami, křupavým baby špenátem a bramborovou omáčkou s libečkovým olejem
Kompletní pořad jídel letošní přehlídky:
Játra z tresky polární s jarní cibulkou a křupavým chlebem
Smažené jazýčky z tresky polární se salátkem z červené řepy a koprovým aioli
Krémová polévka z polární tresky s kokosovým mlékem, citrónovou trávou a zeleninou
Treska polární se slávkami, křupavým baby špenátem a bramborovou omáčkou s libečkovým olejem
Rýže à la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem