FOODOLOGY

Pečená treska polární na ragú ze zelené čočky s omáčkou ze srdcovek

Treska polární v Kampa Parku. Letos se slávkami a libečkem

Zhruba do konce března bude nabízet Marek Raditsch v restauraci Kampa Park tradiční menu z lahodné ryby. Letos již pošesté.

Labužnickou spojnicí mezi zimou a jarem je menu z tresky polární. Již šestým rokem je připravují v Kampa Parku Marek Raditsch, Milan Sedlák a celý jejich tým. Letos se podává zhruba do konce března.

Jistě bez zajímavosti není ani porovnání toho, jak si se stejnou surovinou poradili kuchaři v tom kterém roce. Nepodařilo se mi dopátrat všechna menu, pro ilustraci však čtyři varianty úpravy tresky coby hlavního chodu postačí, domnívám se.

Skrei menu 2014: Pečená treska polární s ragú ze zeleného chřestu a fava fazolek, bramborovým fondantem a kaviárovou máslovou omáčkou
Skrei menu 2015: Pečená treska polární s ragú ze zelené čočky, omáčkou ze srdcovek a lyonskými bramborami
Skrei menu 2016: Pečená treska polární s fazolovým ragú, křupavým kadeřávkem a pomerančovým beurre blanc
Skrei menu 2017: Treska polární se slávkami, křupavým baby špenátem a bramborovou omáčkou s libečkovým olejem

Kompletní pořad jídel letošní přehlídky:
Játra z tresky polární s jarní cibulkou a křupavým chlebem
Smažené jazýčky z tresky polární se salátkem z červené řepy a koprovým aioli
Krémová polévka z polární tresky s kokosovým mlékem, citrónovou trávou a zeleninou
Treska polární se slávkami, křupavým baby špenátem a bramborovou omáčkou s libečkovým olejem
Rýže à la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

2. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie