FOODOLOGY

Tresčí hody v Kampa Parku. Tentokrát s belugou, zelím a kaší

Už popáté se do restaurace Kampa Park vrací speciální menu z tresky polární. K mání bude až do dubna.

Tradičním úvodem do nové sezóny je v Kampa Parku menu z tresky polární. Šéfkuchař Marek Raditsch pokaždé přijde s originálními recepty, které přinesou na lahodnou rybu nový pohled. Letos hosté známého pražského podniku mohou ochutnat tresku polární s kořením vadouvan, kaší ze zakysané smetany, mladým zelím, čočkou beluga a máslovou omáčkou.

Doprovázející vstupy v hlavním chodu tentokrát všechny pocházejí z pevniny. Sousto je jemnější, hladší, zelí přidává mladistvou živost, smetana nepatrně vzrušuje nakyslým podtextem. Vadouvan, jakési francouzské curry, nastavuje v doběhu lehkou exotickou stopu. Tato úprava se poněkud vzdálila úpravám tresky z minulých let a je odvážnější.

Při premiérovém menu v roce 2014 v Kampa Parku podávali tresku s ragú ze zeleného chřestu a fava fazolek, s bramborovým fondantem a kaviárovou omáčkou beurre blanc. Jemné ladění tehdy nechalo masu maximum prostoru, bylo mu průvodcem galantním, ne však upozadněným.

V roce 2015 pečenou tresku polární doprovodilo ragú ze zelené čočky, omáčka ze srdcovek a lyonské brambory. Omáčka z mušlí přidala rybě něco mořského důrazu, zatímco čočka se moudře držela ve druhém plánu.

Předloni měla treska ekipu v podobě celeru pečeného v soli, křupavého kadeřávku a omáčky z raků a loni treska na Kampu připlula se slávkami, křupavým baby špenátem a bramborovou omáčkou s libečkovým olejem.

Jak se na pět variací dívá autor receptur Marek Raditsch? „Řekl bych, že varianty příprav jsou stále propracovanější. Hosté si hodně chválili tresku s ragú ze zelené čočky. Jestli se ptáte na to, který recept se nejvíc líbil mně osobně, potom jsou to hned dva. Shodně s hlasem lidu ten z roku 2015, tedy s čočkou a srdcovkami. A potom ten letošní s belugou, smetanou a vadouvanem.“

Pokud jste tresku ještě neokusili, nenechte si to letos ujít. Treska bude v Kampa Parku k mání zhruba do začátku dubna.

26. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie