FOODOLOGY

Menu pro dva (La Loca)

Tón nového menu v restauraci La Loca udávají dýně, houby a kachna

Podnik ležící nedaleko Karlova náměstí nabízí od konce října podzimně-zimní jídelní lístek.

Šéfkuchař Radim Gerlich postavil nové menu na sezdání kuchyní Středomoří a Středního východu. A protože ve své restauraci La Loca razí cestu Spolu nám chutná víc, připravuje krmě většinou ve dvojím provedení. Menší porce slouží k tomu, aby hosté mohli společně ochutnat více pokrmů a sdílet je s přáteli. Větší otevírají prostor pro samostatný gastronomický zážitek.

Menu bude k dispozici v obou variantách po celou zimní sezónu. Vedle šakšuky, což je zeleninový pokrm s vejci původně pocházející ze severní Afriky, se hosté restaurace mohou těšit na následující výběr.

Podzimně-zimní menu Radima Gerlicha:
Humus
Červená řepa, petržel, citrón, koriandr, pita
Ultimate Bulgur
Lesní houby, hrášek, petržel, citrón, rukola, estragon
Spaghetti – trhaná kachna, artyčoky, máslová omáčka, petržel
Gnocchi – celozrnné gnocchi, lesní houby, krevety, rajčata, špenát
Risotto
Pečená dýně, bresaola, máslo, parmazán
Šakšuka – dušená rajčata, papriky, římský kmín, vejce, feta, pita
Čokoláda, čokoláda, čokoláda – čokoládový fondán, omáčka z bílé čokolády, čokochilli zmrzlina
Tapioka – tapiokový puding, kokosové mléko, limetové listy, mango, maliny

30. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie