FOODOLOGY

Menu pro dva (La Loca)

Tón nového menu v restauraci La Loca udávají dýně, houby a kachna

Podnik ležící nedaleko Karlova náměstí nabízí od konce října podzimně-zimní jídelní lístek.

Šéfkuchař Radim Gerlich postavil nové menu na sezdání kuchyní Středomoří a Středního východu. A protože ve své restauraci La Loca razí cestu Spolu nám chutná víc, připravuje krmě většinou ve dvojím provedení. Menší porce slouží k tomu, aby hosté mohli společně ochutnat více pokrmů a sdílet je s přáteli. Větší otevírají prostor pro samostatný gastronomický zážitek.

Menu bude k dispozici v obou variantách po celou zimní sezónu. Vedle šakšuky, což je zeleninový pokrm s vejci původně pocházející ze severní Afriky, se hosté restaurace mohou těšit na následující výběr.

Podzimně-zimní menu Radima Gerlicha:
Humus
Červená řepa, petržel, citrón, koriandr, pita
Ultimate Bulgur
Lesní houby, hrášek, petržel, citrón, rukola, estragon
Spaghetti – trhaná kachna, artyčoky, máslová omáčka, petržel
Gnocchi – celozrnné gnocchi, lesní houby, krevety, rajčata, špenát
Risotto
Pečená dýně, bresaola, máslo, parmazán
Šakšuka – dušená rajčata, papriky, římský kmín, vejce, feta, pita
Čokoláda, čokoláda, čokoláda – čokoládový fondán, omáčka z bílé čokolády, čokochilli zmrzlina
Tapioka – tapiokový puding, kokosové mléko, limetové listy, mango, maliny

30. 10. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie