Thajský festival ve Spices. Bude zelené kari, krevety i kanic
Od 9. do 18. září se v pražském hotelu Mandarin Oriental bude slavit desáté výročí existence.
Oslava deseti let fungování pražského hotelu Mandarin Oriental se ponese v duchu Thajského festivalu. Slavnostní čtyřchodové menu připraví šéfkuchař Zdeněk Křížek. Na pomoc si však pozval kuchařský tým ze sesterského hotelu v Bangkoku, tamního zástupce šéfkuchaře Sucharta Thammamoola a jeho dva kolegy Vitiwata Lerkmounga a Skukunyu Phomthu. Pokrmy tak získají na autenticitě a lesku proslulé asijské kuchyně.
Zdeněk Křížek se kuchyně restaurace Spices v pražském hotelu ujal v červenci, kdy Jiří Štift odešel na rodičovskou dovolenou. V restauraci nicméně pracuje už od roku 2006, v tom čase byl po dlouhou dobu prvním Štiftovým sous-chefem. Navíc má za sebou zkušenosti s asijskou kuchyní, které získal díky mnoha absolvovaným stážím. Svůj první kompletní lístek ve Spices představí Křížek v říjnu.
Festival se koná od 9. do 18. září 2016 a každý si může menu složit dle svých preferencí. Většina chodů totiž nabízí minimálně tři varianty na výběr.
Menu:
- Salát ze zeleného manga a rolka z mořského okouna
- Jarní rolka s kuřecím a krabím masem, pikantní švestková omáčka
- Rolka plněná čerstvou zeleninou, krevetou a nudlemi, pikantní omáčka
- *
- Pikantní polévka s krevetami, citrónovou trávou a houbami
- *
- Hovězí maso na zeleném kari s lilkem
- Smažená garoupa (ryba v češtině známá jako kanic) marinovaná v česneku, kurkuma, sladko-kyselá tamarindová omáčka
- Smažené kuřecí maso s kešu oříšky
- Jasmínová rýže
- *
- Čerstvá kokosová zmrzlina
- Smažený banán
- Sladká rýže s kokosovým mlékem a mangem