FOODOLOGY

Libor Ševčík

Ten „ochtlík“ dorazím sám…

Vracíme se z cesty do lichtenštejnských vinných sklepů. Ve Znojmě, kde jsme chtěli nocovat, nebyl k mání nikdo, kdo by s námi poseděl nad sklenkou dobrého bílého z Weinviertelu. Nerad piji sám, on to také nevyhledával. Ale spolu už jsme vypili tolik, že jsme se rozhodli: Jedeme dom, někdy příště! Populární pohárek na rozloučenou odmítám i před jeho domem na Zbraslavi, už chci být taky doma. „Voláme si v neděli!“ křiknu ještě zdáli. Máme v plánu otestovat dárek od Baumgartnerů, svěží veltlínek a hravý portugal. S lehkým zaváháním jsem sám sebe přesvědčil: Dobře, že´s odmítl, těch ochtlíků ještě bude…

Kdybych věděl! Dva dny bych se od něho nehnul!!!

Liborku odpusť, už to nenapravím, ale slibuju: Nevím na jak dlouho, ale vezmu to za Tebe!

Milan Ballík

Libor Ševčík, první polistopadový šéfredaktor Mladé fronty, zemřel v neděli ve věku 70 let.

2. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice