FOODOLOGY

Libor Ševčík

Ten „ochtlík“ dorazím sám…

Vracíme se z cesty do lichtenštejnských vinných sklepů. Ve Znojmě, kde jsme chtěli nocovat, nebyl k mání nikdo, kdo by s námi poseděl nad sklenkou dobrého bílého z Weinviertelu. Nerad piji sám, on to také nevyhledával. Ale spolu už jsme vypili tolik, že jsme se rozhodli: Jedeme dom, někdy příště! Populární pohárek na rozloučenou odmítám i před jeho domem na Zbraslavi, už chci být taky doma. „Voláme si v neděli!“ křiknu ještě zdáli. Máme v plánu otestovat dárek od Baumgartnerů, svěží veltlínek a hravý portugal. S lehkým zaváháním jsem sám sebe přesvědčil: Dobře, že´s odmítl, těch ochtlíků ještě bude…

Kdybych věděl! Dva dny bych se od něho nehnul!!!

Liborku odpusť, už to nenapravím, ale slibuju: Nevím na jak dlouho, ale vezmu to za Tebe!

Milan Ballík

Libor Ševčík, první polistopadový šéfredaktor Mladé fronty, zemřel v neděli ve věku 70 let.

2. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie