FOODOLOGY

Večeře v oblacích

Tafelspitz s pražskými věžemi. Deset dní v oblacích s Huberem

Michelinský kuchař bude počátkem vařit nad Riegrovými sady. K mání je buď tříchodový oběd, nebo čtyřchodová večeře.

Hodování v oblacích se opět vrací do Prahy. Od prvního do desátého září si budete moci v Riegrových sadech pochutnat na delikatesách michelinského šéfkuchaře Rolanda Hubera s neopakovatelným výhledem na metropoli, k němuž vás do výše padesáti metrů vynese speciální plošina.

Podle času, který si vyberete, budete moci posnídat, poobědvat či si dopřát znamenitou galavečeři. Můžete do oblak vyrazit ale také „jen“ na sklenku šampaňského nebo některý z dalších servírovaných drinků.

Gastronomický program slibuje buď tříchodový oběd, nebo čtyřchodovou večeři. Michelinskou hvězdou ověnčený kuchař je na výšky zvyklý, pracuje totiž v restauraci Le Ciel by Toni Mörwald v sedmém patře Grand Hotelu Wien.

Těšit se můžete mimo jiné na atraktivně inovovaný tafelspitz – telecí špička se saké, konfitovanými houbami shitake, sardskou fregolou a květákem. Zvlášť sympatické je i to, že Huber připraví vegetariánské menu.

Kulinární události Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za niž se v Praze platíte od 3775 do 3995 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3245 až 3495 korun, oběd vychází na 1595 až 1695 korun a bublinky servírované v oblacích budou stát jen 790 až 950 korun.

22. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie