FOODOLOGY

Svijanské Vánoce nesou naději

Na vánočním trhu se i letos objeví sváteční edice svijanského piva

Speciální vánoční „osmipack“ Svijanského Mázu 11 %, pětilitrové soudky, půllitrové plechovky, plechovky (nejen) pro chlapy i obaly dekorativních džbánů Kvasničáku. Stejný dekor se pak objeví i na etiketách lahví Svijanského Mázu v běžném prodeji.
Je příznačné, že v době, kdy nás sužuje boj s pandemií, zvolili designéři obalů zelenou a červenou barvu. Jedna je symbolem lásky, druhá potom naděje. Právě toho je nám potřeba nejvíce. Takže krom doušku znamenitého ležáku potěší pestrý obal i dobrým pocitem a nadějí v lepší časy.
Ovšem to není všechno, co nám pivovar k Vánocům nadělil. Na omezenou dobu se ve svijanských restauracích, hospodách a výčepech se bude čepovat Svijanský Svátek. Světlý ležák s pěti procenty alkoholu a nádechem kvasnic v dochuti nabízí v doušku atraktivní výraz podmaňující plnosti. Jako všechna piva je také nepasterovaný.
Věřme tedy, že krom potěšujícího napití během Vánoc dodá pestrými radostnými obaly i optimismus do nelehké budoucnosti.

13. 12. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie