FOODOLOGY

Svijanské Vánoce nesou naději

Na vánočním trhu se i letos objeví sváteční edice svijanského piva

Speciální vánoční „osmipack“ Svijanského Mázu 11 %, pětilitrové soudky, půllitrové plechovky, plechovky (nejen) pro chlapy i obaly dekorativních džbánů Kvasničáku. Stejný dekor se pak objeví i na etiketách lahví Svijanského Mázu v běžném prodeji.
Je příznačné, že v době, kdy nás sužuje boj s pandemií, zvolili designéři obalů zelenou a červenou barvu. Jedna je symbolem lásky, druhá potom naděje. Právě toho je nám potřeba nejvíce. Takže krom doušku znamenitého ležáku potěší pestrý obal i dobrým pocitem a nadějí v lepší časy.
Ovšem to není všechno, co nám pivovar k Vánocům nadělil. Na omezenou dobu se ve svijanských restauracích, hospodách a výčepech se bude čepovat Svijanský Svátek. Světlý ležák s pěti procenty alkoholu a nádechem kvasnic v dochuti nabízí v doušku atraktivní výraz podmaňující plnosti. Jako všechna piva je také nepasterovaný.
Věřme tedy, že krom potěšujícího napití během Vánoc dodá pestrými radostnými obaly i optimismus do nelehké budoucnosti.

13. 12. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice