FOODOLOGY

Hotel Horizont v Peci

Švestka pod sjezdovkou. Gastronomické dny v Peci již pojedenácté

Šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou přichytal od 9. do 11. prosince opět slavnostní menu na začátek zimní sezóny.

Zimní sezónu v Peci pod Sněžkou zahájí opět lákavý kulinářský program. Od pátku 9. až do neděle 11. prosince v hotelu Horizont proběhnou Gastronomické dny tamního šéfkuchaře Jiřího Švestky.

Vrcholem má být sobotní večer, který určen těm, kdo chtějí ochutnat několik pokrmů najednou a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola z Břeclavi. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem ve spolupráci s Karlem Průšou, hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.


Slavnostní menu Jiřího Švestky na sobotu 10. prosince

Marinované plátky lososa zauzeného na třešňovém dřevě, zakápnuté limetkou a podávané s hočicovomedovým dipem (Rulandské modré BLONDE 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Chardonnay 2014, Gran reserva, Luis Felipe Edward, Chile)

Krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy (Sauvignon 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Torrontes CUMA 2015, Michel Torino, Argentina)

Frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem (Ryzlink rýnský 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Sauvignon blanc 2016, Peter Yealands Estate, Nový Zéland)

Vepřový bůček z mladého selátka konfitovaný s jablky a černým pivem a podávaný s lepenicí s kysaným zelím a škvarky (Svatovavřinecké 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Cabernet Sauvignon Black label 2014, Silverbooom, JAR)

Čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem (Dornfelder SWEET 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku, Late Harvest 2013 – Sauvignon blanc/Gewürtztraminer, Tarapaca, Chile)

28. 11. 2016

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie