FOODOLOGY

Svátek sv. Valentina – slibný start do nových časů v pohostinství

Na obvyklý sezónní útlum v pohostinství byl leden 2023 zatím až nečekaně nadějný. Věřme, že gastronomie se zvolna probouzí a vše se bude zvolna, ale stále posouvat do úspěšné sezóny tohoto roku

Jedním ze dnů, které jsou signálem o probuzení ze zimního spánku je svátek svatého Valentina. Ač u nás není v gastronomickém kalendáři zakotven příliš dlouho, velice dobře se tam zabydlel a získal si začnou oblibu. A to nejen a mladých. Navíc se stále vyvíjí a ze slavnostního večera s galavečeří se v některých nabídkách stává událostí s atraktivním celodenním programem.
Takovou možnost nabízí pražský hotel Four Seasons. Jde o zajímavý koncept, který zaručuje, že si romantický svátek vskutku výsostně užijete.

Zahájit den můžete soukromou projížďkou po Vltavě. Na Four Seasons loďce poznáte pohled na Staré město a Malou Stranu z jiné perspektivy, navíc můžete zážitek umocnit lahví Prosseca.
Aby den pokračoval v tom správném rytmu proč si dopoledne nedopřát dvě hoďky v lázních AVA Spa?Dvouhodinová procedura Love is Sweet pro dva nabízí relax v páře, aromaterapeutickou masáž a rozjasňující kosmetickou péči. Po tom všem můžete ještě spočinout u bazénu s krbem.
S dokonale probuzeným vnímáním a pulzujícím adrenalinem, navíc s vědomím toho, co vás čeká při večeři možná vynecháte oběd. V tom případě je na místě procházka svátečně naladěným městem – třeba po Kamenném mostě a kouzelné části Malé Strany. Možná by nebyla od věci zastávka v některé vyhlášené pivnici a zjistit, že jsme opravdu nedostižnou pivní velmocí s bohatým výběrem a mimořádnou kvalitou značek a druhů piva.
Po návratu a krátkém odpočinku znovu vklouzněte do pokračování programu z hotelové nabídky. Na řadě je Afternoon Tea. Giovanni Marco Carandino, šéfcukrář, vytvořil speciální menu k odpolednímu čaji pro všechny. Zasněné páry a nejen ony si mohou vychutnat výběr mini dezertů i slaných dobrot. Zde je na místě zmínit jedno. Program není určen pouze pro hotelové hosty, prožít si ho mohou i páry „z ulice“. Takže zatímco si ubytovaní hosté mohou Afernoon Tea objednat na pokoj, pokud mezi ně nepatříte máte k dispozici noblesní prostoru The Gallery hýčkající hřejivou poetikou.

Den se zvolna posune k večeru a nastane doba pro zlatý hřeb programu. Tím bude šestichodová valentinská večeře. V restauraci Cotto Crudo můžete chody programu, který sestavil Marco Veneruso se svým týmem forsážovat některým z extra drinků – dámským či pánským – od hvězd z CC Baru.
Po takto stráveném dni a jistě znamenité večeři bude noc zamilovaných jistě jedinečným zážitkem, na jaký se nezapomíná. Ovšem kdyby vám ještě trocha pohádkového rozpoložení chyběla, projeďte se Prahou automobilovým veteránem. Malebné uličky města dokážou náladu kouzelně umocnit…

23. 1. 2023

Daily Meal

všechny novinky

Svátek sv. Valentina – slibný start do nových časů v pohostinství

Na obvyklý sezónní útlum v pohostinství byl leden 2023 zatím až nečekaně nadějný. Věřme, že gastronomie se zvolna probouzí a vše se bude zvolna, ale stále posouvat do úspěšné sezóny tohoto roku

Vracejí se lepší časy?

Oslavy příchodu nového roku, počasí, které je spíš jarní a spousta volna zatím úbytek hostí v restauracích nesignalizují

Vychází průvodce Foodology po českých a moravských restauracích

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice