Štědrý večer v Ungeltu: černý kuba a knedlíčky v perníku
Šéfkuchař Petr John vaří v gurmánském Restaurantu Ungelt „češtinu“.
Od rekonstrukce před necelým rokem si restaurant Ungelt říká o pozornost. Noblesní interiér spolu s kuchyní Petra Johna jsou příslibem všestranně příjemného prožitku. Stejně tak by tomu mělo být i o Štědrém večeru. Šéfkuchař, který prošel velkou školou u Alfonsa Alese či Georges-Andrého Rognarda, a jehož mentorem byl také Václav Košnář sestavil obmyslné menu. Jako bych zdáli zaslechl Košnářovo proslulé „Pánové, vařte ‚češtinu‘“.
Vánoční menu v Restaurantu Ungelt:
Amuse bouche
Foie gras plněná sušenými švestkami marinovanými v Bas Armagnac Castarede, v soli sušená kachní prsíčka, prach z foie gras, kdoulová marmeláda a maková brioche
Krémová polévka z pečených kaštanů a zázvoru, olej z lískových oříšků
Mušle svatého Jakuba s černým kubou a pěnou ze smrkových hříbků
Švestkový sorbet se slivovicí Jelínek
Daňčí hřbet konfitovaný v oříškovém másle se solí fleur de sel, jablečno-hruškové pyré, marinované vlašské ořechy, pečený květák a čokoládová omáčka
Tvarohové knedlíčky zabalené v perníku a švestky macerované ve svařeném víně a skořici
1 lahev Champagne Domaine Veuve Fourny et Fils, 1-er Cru „Grande reserve“
- Restaurant Ungelt
- Daňčí hřbet konfitovaný v oříškovém másle se solí fleur de sel, jablečno-hruškové pyré, marinované vlašské ořechy, pečený květák a čokoládová omáčka