FOODOLOGY

Restaurant Ungelt

Štědrý večer v Ungeltu: černý kuba a knedlíčky v perníku

Šéfkuchař Petr John vaří v gurmánském Restaurantu Ungelt „češtinu“.

Od rekonstrukce před necelým rokem si restaurant Ungelt říká o pozornost. Noblesní interiér spolu s kuchyní Petra Johna jsou příslibem všestranně příjemného prožitku. Stejně tak by tomu mělo být i o Štědrém večeru. Šéfkuchař, který prošel velkou školou u Alfonsa Alese či Georges-Andrého Rognarda, a jehož mentorem byl také Václav Košnář sestavil obmyslné menu. Jako bych zdáli zaslechl Košnářovo proslulé „Pánové, vařte ‚češtinu‘“.

Vánoční menu v Restaurantu Ungelt:
Amuse bouche
Foie gras plněná sušenými švestkami marinovanými v Bas Armagnac Castarede, v soli sušená kachní prsíčka, prach z foie gras, kdoulová marmeláda a maková brioche
Krémová polévka z pečených kaštanů a zázvoru, olej z lískových oříšků
Mušle svatého Jakuba s černým kubou a pěnou ze smrkových hříbků
Švestkový sorbet se slivovicí Jelínek
Daňčí hřbet konfitovaný v oříškovém másle se solí fleur de sel, jablečno-hruškové pyré, marinované vlašské ořechy, pečený květák a čokoládová omáčka
Tvarohové knedlíčky zabalené v perníku a švestky macerované ve svařeném víně a skořici
1 lahev Champagne Domaine Veuve Fourny et Fils, 1-er Cru „Grande reserve“

7. 12. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie