FOODOLOGY

Prague Wine Week 2018

Startuje pražský festival vína: excelentní etikety a meníčka na míru

Desátý Prague Wine Week 2018 se koná od 22. do 28. ledna. Vrcholem bude galadegustace v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí.

V mnoha restauracích metropole se v týdnu od 22. do 28. ledna rozezní jasné zvonkohry přípitků. Praha se stane podesáté dějištěm festivalu vína Prague Wine Week 2018. Během něho se z vybraných restaurací stanou místa atraktivních setkání vinařů se šéfkuchaři. Výsledkem bude řada možností vyzkoušet si na míru šitá meníčka k vínům toho kterého vinného sklepa.

Vrcholem programu by měla být Galadegustace medailových vín Prague Wine Trophy. Ve čtvrtek 25. ledna od 16 do 20 hodin bude v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze k dispozici 590 vín 71 medailistů letošního ročníku festivalu.

Zajímavé sňatky excelentních vín s vybranými pokrmy představí v rámci takzvaných Wine & Food tandemů i restaurace mimo metropoli. Nejlepší Pinot Noir – burgundské Rully Les Chauchoux 2015 Domaine Belleville – společně se Sauvignonem z Loiry a německým ryzlinkem můžete vyzkoušet jako doprovod tříchodového menu v hotelu Skalní mlýn až v Dolním Adršpachu na Náchodsku.

Ve Velkých Čičovicích kousek od Prahy zkombinuje šéfkuchař Dvora Hoffmeister marinovaného pstruha, divokou kachnu a hruškový štrůdl s víny třetího nejlepšího domácího vinařství, Mikrosvín Mikulov. Zvěřinové menu doplněné víny Vinařství U Kapličky bude zase k mání v Bredovském dvoře pár kroků od Václavského náměstí.

Zmiňované galadegustace v Jalta Boutique hotelu se mohou zúčastnit pouze medailisté Prague Wine Trophy. Z německé Mosely přijede Stefan Erbes z Weingut Karl Erbes (dovozce sklenicka.com) a Michael Trossen (dovozce 100wines). Za Rakousko se objeví Karl Neustifter z Weingut Neustifter a zástupce vinařství Hummer. Slovinské medailisty předvede Aleš Ekstanič z Vinařství Vinakoper (dováží Ratio commerce). Silná slovenská ekipa má ve svém středu krom jiných Ing. Jozefa Repu, Kristínu a Petera Likavcovy a dále ještě Milana Pavelku s manželkou.

19. 1. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie