FOODOLOGY

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

Staromák ovládnou ústřice

Dva tucty profesionálů z celé republiky nastoupí na pódium v sobotu 21. března 2015 od 14.00 hodin.

V rámci soutěže MAKRO Mistrovství ČR v otevírání ústřic počtrnácté změří své síly v tom, kdo nejrychleji otevře 30 ústřic typu Belon. Zároveň se pokusí pokořit dva aktuální české rekordy. Otevřené ústřice poputují návštěvníkům na ochutnávku. Vítěz bude reprezentovat ČR na světovém šampionátu v irském Galway.
Utkání plné adrenalinu, kdy se soutěžící ohánějí noži a v téměř nepostřehnutelném tempu otevírají jednu belonku za druhou, to je otevírání ústřic na pódiu uprostřed Staroměstského náměstí. Při ročníku 2014 stihl vítěz, Loňský vítěz Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána v Bítovčicích na Jihlavsku pokořil celý košík, to je třicet kusů, za 5:07 minuty ‐ včetně penalizací. Pro návštěvníky akce jistě atraktivní podívaná, ale i fakt, že otevřené ústřice putují mezi přihlížející, má své kouzlo. Když budete mít štěstí, můžete si belonku i ochutnat. Někteří možná poprvé zjistí, jak jemné, mořem vonící maso se v lastuře mlže skrývá.
Díky povedenému počinu společnosti Makro se divákům dostává dávka sportovního vzrušení, některým i nového labužnického prožitku.

19. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie