FOODOLOGY

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

Staromák ovládnou ústřice

Dva tucty profesionálů z celé republiky nastoupí na pódium v sobotu 21. března 2015 od 14.00 hodin.

V rámci soutěže MAKRO Mistrovství ČR v otevírání ústřic počtrnácté změří své síly v tom, kdo nejrychleji otevře 30 ústřic typu Belon. Zároveň se pokusí pokořit dva aktuální české rekordy. Otevřené ústřice poputují návštěvníkům na ochutnávku. Vítěz bude reprezentovat ČR na světovém šampionátu v irském Galway.
Utkání plné adrenalinu, kdy se soutěžící ohánějí noži a v téměř nepostřehnutelném tempu otevírají jednu belonku za druhou, to je otevírání ústřic na pódiu uprostřed Staroměstského náměstí. Při ročníku 2014 stihl vítěz, Loňský vítěz Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána v Bítovčicích na Jihlavsku pokořil celý košík, to je třicet kusů, za 5:07 minuty ‐ včetně penalizací. Pro návštěvníky akce jistě atraktivní podívaná, ale i fakt, že otevřené ústřice putují mezi přihlížející, má své kouzlo. Když budete mít štěstí, můžete si belonku i ochutnat. Někteří možná poprvé zjistí, jak jemné, mořem vonící maso se v lastuře mlže skrývá.
Díky povedenému počinu společnosti Makro se divákům dostává dávka sportovního vzrušení, některým i nového labužnického prožitku.

19. 3. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie