FOODOLOGY

Zelené pivo

Starobrno slaví Velikonoce. Opět zeleným pivem

Potřinácté pivovar Starobrno letos připravil várku zeleného speciálu.

Zelený čtvrtek pivovar Starobrno oslaví svým tradičním způsobem. Potřinácté budeme s údivem sledovat, kterak se z píp ve vybraných restauracích povalí do sklenic zelený proud populárního velikonočního speciálu. Abychom byli potřinácté překvapeni, jak báječně zelené pivo chutná.

Za pozornosti snad všech zaměstnanců pivovaru byla letos 9. února potřinácté nasazena a uvařena várka piva, které si, jakkoliv pivu nepodobné, získalo mnoho příznivců. Dokonce tolik, že ho k dispozici velikonočním pijákům bude 4,2 tisíce hektolitrů v Čechách a 500 na Slovensku.

V čem se ukrývá tajemství barvy a chuti zeleného? V pečlivě vybraných surovinách, unikátní technologii, speciálním koncentrovaném výluhu z více druhů bylin a likéru, který se přidává jako poslední.

Pokud se na Zelený čtvrtek ocitnete v Brně, užijte si fenomén piva, které ovládne město. V Pivovarské restauraci vypukne bujará slavnost s mnoha koncerty, do přízračného zeleného světla bude oděn i Špilberk, socha Jošta i orloj na náměstí Svobody. Město bude i letos křižovat velepopulární Šalina Pub, samozřejmě se zeleným pivem na palubě.

A jinde? V rámci republiky se mohou s velikonočním speciálem pomazlit ve stovkách restaurací. Za výpočet neručím, ale do osmi stovek jich nebude moc chybět!

28. 3. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie