FOODOLOGY

Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Jen krátce poté, kdy mezi trojicí partnerů projektu Czech Specials (CzechTourism, AKC ČR a AHR ČR) došlo k přerozdělení rolí, se má tato značka čile k světu. Roste počet zájemců o certifikaci a stále více stávajících držitelů žádá o její obnovení. Rozrostl se také výběr receptur české kuchyně, povinně zařazovaných na lístky certifikovaných restaurací.

Nevšední a zvlášť potěšující je však jedna z posledních aktivit Czech Specials. U příležitosti pátého ročníku konání Symposia Culinary Prague se s jeho pořadateli dohodli a společně pozvali k účasti na něm 26. listopadu Starou gardu mistrů kuchařů – či Senior klubu AKC ČR, chcete-li. Chtějí tak projevit úctu těm, kdo slavnou tradici české gastronomie ctili a svou dlouholetou prací úspěšně reprezentovali a reprezentují. V době, kdy se o etice či profesní cti víceméně mlčí, je tento čin nehledaně lidským, také však bohužel velice zřídkavým gestem.

28. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Hody pod pod okny Primase českého

Jakkoliv Masopust ztratil mnoho ze svého významu, jeho až bujaré oslavy trvají

Italské námluvy při svíčkách

O tom, jaká má být noc lásky vědí asi nejvíce Italové

S Itálií v krvi

Denně chystá Tomáš Mykytyn tradiční, stále však živé pecky italské kuchyně v historickém podzemí měšťanského domu na Starém Městě

Daily Drink

všechny novinky

České pivo se neztratilo

Osm set osmdesát piv z dvou stovek pivovarů osmnácti zemí

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu