FOODOLOGY

Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Jen krátce poté, kdy mezi trojicí partnerů projektu Czech Specials (CzechTourism, AKC ČR a AHR ČR) došlo k přerozdělení rolí, se má tato značka čile k světu. Roste počet zájemců o certifikaci a stále více stávajících držitelů žádá o její obnovení. Rozrostl se také výběr receptur české kuchyně, povinně zařazovaných na lístky certifikovaných restaurací.

Nevšední a zvlášť potěšující je však jedna z posledních aktivit Czech Specials. U příležitosti pátého ročníku konání Symposia Culinary Prague se s jeho pořadateli dohodli a společně pozvali k účasti na něm 26. listopadu Starou gardu mistrů kuchařů – či Senior klubu AKC ČR, chcete-li. Chtějí tak projevit úctu těm, kdo slavnou tradici české gastronomie ctili a svou dlouholetou prací úspěšně reprezentovali a reprezentují. V době, kdy se o etice či profesní cti víceméně mlčí, je tento čin nehledaně lidským, také však bohužel velice zřídkavým gestem.

28. 9. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie