FOODOLOGY

Star Wars v Bellevue podeváté

Hvězdní kuchaři, atraktivní večeře, v neposlední řadě potom úžasná vína, to je magnet, který jistě i od 9. do 13. dubna 2019 znovu naplní celou restauraci.

Ze souboje dvou kuchařů velkého renomé se v Bellevue stává víc, než jen tradice. Letošními protagonisty budou Ital Massimiliano Musso, který už dvakrát zvítězil, a Libanonec Alan Geaam.
Oba jsou držitelé michelinské hvězdy. Musso ji získal v rodinné restauraci, Geaam v podniku, který nese jeho jméno, jednom ze čtyř, které vlastní. Ital je nadšencem pro kuchyni a produkty své země. Jeho soupeř  se po cestování světem zamiloval do kuchyně francouzské, která ho přivedla k dnešní popularitě.

Star Wars mají pro hosty velkou přitažlivost. Jednak proto, že bitvy to nejsou nijak nebezpečné. Vždyť zbraněmi budou suroviny, taktikou receptury, strategií meníčka obou generálů. Oba také velí jedné a též armádě, to jest týmu šéfkuchaře Bellevue Marka Šády. Večeře navíc nabízí  pro hosty další bonus. Ti, krom jistě kulninářského vyžití, jsou vtaženi do hry v podobě rozhodčích. Nakonec tedy o vítězi rozhodnou právě oni. Celé pětidenní klání se odehrává hlavně ve službách nejvyšší gastronomie, kde díky michelinovské reputaci obou protagonistů vlastně není poraženého. Přirozená hravá soutěživost dělá z večeře jedinečný prožitek, umocňující kvalitu meníček obou mistrů.
Jaké tedy budou „zbraně“ hvězdných soupeřů? Posuďte sami. Záměrně neuvádím, kdo je autorem kterého chodu, můžete je  tomu či onomu kuchaři přiřadit sami.
Když potom přijdete do Bellevue na večeři, poznáte nakolik jste byli úspěšní.

Menu Star Wars 2019
– dýně, hummus x tuňák a pepř
– červené krevety, foie gras, lískové oříšky, limetka x foie gras, uzený úhoř, mučenka, káva
– krab, jablko, ředkvička, hrášek x volská oháňka, kysané zelí, mikrocitrón
– treska, dýně, zázvor, citrónová tráva, Amaretto x kambala, soujouk, stařená rýže, škeble
– křepelka, granátová melasa, bramborové křupky, černý lanýž x srna, červená řepa, čekanka, ibišek
– čokoláda s lékořicí x cheesecake

19. 3. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice