FOODOLOGY

Zmrzlina s rebarborou

Společně nám to chutná víc. Orient, Středomoří a zmrzliny

Nový koncept Together Tastes Better v pražské restauraci La Loca sází na sdílení chutí.

Objednat si více chodů, dělit se o ně a hovořit o nich. To je filozofie konceptu Together Tastes Better, který v restauraci La Loca hotelu Mosaic House v pražském Novém Městě spojuje jídla Orientu a Středomoří. Jako příklad lze uvést supreme z perličky s harissou, cizrnovou kaší a citrónovou omáčkou. Sdílení a blízkost ostatních lidí umocňují prožitek z jídla a jsou zdrojem báječné nálady. Tím spíš, když se jedná o letní menu, které pracuje s kouzlem blížícího se ročního období.

Autor meníčka Radim Gerlich vsadil mimo jiné na zmrzliny. S jiným fanatikem jedinečných chutí, Janem Hochsteigerem z Crème de la crème, připravili variety vpravdě svérázné. Jedna je třeba založena na rýži basmati kombinované s růžovou vodou a rebarborovým sorbetem. Dojde ale i na tradiční letní ovoce zakleté do zmrzlého snu.

Když tedy do řady minichodů pořadu Together Tastes Better vklíníte dvě či tři zmrzliny – snadno celé menu unesete, protože mražené pohádky je odlehčí – užijete si léto se vším všudy. A když tak učiníte na noblesní zahrádce ve vnitrobloku hotelu, tím lépe.

O zajímavé zmrzlině z černého česneku v restauraci Mlýnec čtěte zde

16. 6. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie