FOODOLOGY

Zmrzlina s rebarborou

Společně nám to chutná víc. Orient, Středomoří a zmrzliny

Nový koncept Together Tastes Better v pražské restauraci La Loca sází na sdílení chutí.

Objednat si více chodů, dělit se o ně a hovořit o nich. To je filozofie konceptu Together Tastes Better, který v restauraci La Loca hotelu Mosaic House v pražském Novém Městě spojuje jídla Orientu a Středomoří. Jako příklad lze uvést supreme z perličky s harissou, cizrnovou kaší a citrónovou omáčkou. Sdílení a blízkost ostatních lidí umocňují prožitek z jídla a jsou zdrojem báječné nálady. Tím spíš, když se jedná o letní menu, které pracuje s kouzlem blížícího se ročního období.

Autor meníčka Radim Gerlich vsadil mimo jiné na zmrzliny. S jiným fanatikem jedinečných chutí, Janem Hochsteigerem z Crème de la crème, připravili variety vpravdě svérázné. Jedna je třeba založena na rýži basmati kombinované s růžovou vodou a rebarborovým sorbetem. Dojde ale i na tradiční letní ovoce zakleté do zmrzlého snu.

Když tedy do řady minichodů pořadu Together Tastes Better vklíníte dvě či tři zmrzliny – snadno celé menu unesete, protože mražené pohádky je odlehčí – užijete si léto se vším všudy. A když tak učiníte na noblesní zahrádce ve vnitrobloku hotelu, tím lépe.

O zajímavé zmrzlině z černého česneku v restauraci Mlýnec čtěte zde

16. 6. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie