FOODOLOGY

Guillermo Moya Fernandez

Španělsko v Bellevue: artyčoky s medem, sardinky s mátou

Hostující šéfkuchař Guillermo Moya Fernandez představuje od 11. do 15. října Praze andaluskou kuchyni.

Španělský šéfkuchař hotelu Alfonso XIII. v Seville Guillermo Moya Fernandez vaří od úterý 11. do 15. října v pražské restauraci Bellevue. Poznatky získané ve škole kuchařského umění Le Cordon Bleu přetavuje spolu se španělskými tradicemi do každé své kreace.

Respekt ke španělské kuchyni v její ryzí podobě, vnímavost k surovinám a jejich zpracování a nepřehlédnutelný francouzský štych dělají z Moyi Fernandeze kuchaře nejvyššího ranku. Při jeho pražské návštěvě se vedle něj postaví nový šéf kuchyně Bellevue Marek Šáda.

Šestichodové menu včetně párování s víny zahajuje coby amuse bouche vyzrálá sušená šunka pata negra gran reserva značky Joselito, ke které Guillermo Moya Fernandez podává Berdié Amor Reserva Brut, Cava Berdié. Následuje studená polévka „salmorejo“ z červené řepy se sýrovým prachem a tuňákem (vinný doprovod obstará Tierra Buena 2014, Gruppo Yllera), artyčok smažený v tempuře s tymiánovým medem a zakysanou smetanou (Muga Blanco 2014, Bodegas Muga) a uzená sardinka s blancmange, melounem a mátou (La Guita Manzanilla Sancluar De Barrameda, La Guita).

Hlavním chodem je chňapal červený s iberskými paella těstovinami a pěnou aioli (Yllera Crianza 2012, Gruppo Yllera). Poté přijde na řadu cappuccino z volské oháňky (La Atalaya Del Camino 2014 Vielles Vignes, Atalya) a coby dezert „Torrija“ s omáčkou z hořkých pomerančů se skořicovou zmrzlinou (Moscatel Malaga Junkito, Bodegas Quitapenas).

Celé menu včetně vín přijde na necelých 3200 korun, lze si však objednat i menu pouze čtyřchodové.

11. 10. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie