FOODOLOGY

Šneci

Šnečí vánoční menu v home by Unic. A k němu kapr a kachna

Pražská restaurace hotelu Unic na Novém Městě připravila na svátky neobvyklé menu.

Tradičního kapra v netradiční úpravě nabízí sváteční večeře šéfkuchaře Petra Šmrhy v restauraci „home by Unic“. Ale nejen to. Adventní menu obsahuje také krocana, nebo konfitované kachní stehno se zázvorovým zelím, badyánem, želé z červeného vína a kaštanovou kroketou.

Vycházeje z historických receptur naší kuchyně, připraví Šmrha v duchu své kuchařské filozofie chody založené na surovinách od tuzemských farmářů. Po pestrém adventním menu bude pak od 24. prosince podávat speciální menu vánoční. Jeho součástí je krom jiného kroketa z třeboňského kapra s lehkým bramborovým salátem.

Ovšem atrakcí bude dozajista šnečí menu, připravené pro Štědrý den. Sestává ze čtyř úprav šneků, kdy jedna je lákavější druhé. Vedle dnes už klasické variety pečených šneků v ulitě s máslem a petrželkou budou v UNIC servírovat šneky zadělávané v omáčce z červeného vína s tymiánem nebo s artyčoky ve smetanové omáčce s pastisem. Na pořadu budou i šneci se smrži ve smetanové omáčce s bílým vínem.

Vnímavě ustrojené šnečí maso, které není ani zdaleka tvrdé a přežvýkavé, je výrazně obohacují chutě ostatních položek receptur. Potkávají se v nich typické položky francouzské kuchyně, jako je pastis či tymián. Úžasná je omáčka z červeného vína. Podobná té z boeuf bourgignon, tedy se spoustou kořenové zeleniny, připomíná naši kuchyni, francouzský švih jí pak dodává voňavý tymián.

Pro vás, kteří se o Štědrém dnu na šneky nedostanete, mám dobrou zprávu. Budou se společně s klasickými položkami vánočního menu podávat až do 10. ledna 2018.

16. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie