Šnečí vánoční menu v home by Unic. A k němu kapr a kachna
Pražská restaurace hotelu Unic na Novém Městě připravila na svátky neobvyklé menu.
Tradičního kapra v netradiční úpravě nabízí sváteční večeře šéfkuchaře Petra Šmrhy v restauraci „home by Unic“. Ale nejen to. Adventní menu obsahuje také krocana, nebo konfitované kachní stehno se zázvorovým zelím, badyánem, želé z červeného vína a kaštanovou kroketou.
Vycházeje z historických receptur naší kuchyně, připraví Šmrha v duchu své kuchařské filozofie chody založené na surovinách od tuzemských farmářů. Po pestrém adventním menu bude pak od 24. prosince podávat speciální menu vánoční. Jeho součástí je krom jiného kroketa z třeboňského kapra s lehkým bramborovým salátem.
Ovšem atrakcí bude dozajista šnečí menu, připravené pro Štědrý den. Sestává ze čtyř úprav šneků, kdy jedna je lákavější druhé. Vedle dnes už klasické variety pečených šneků v ulitě s máslem a petrželkou budou v UNIC servírovat šneky zadělávané v omáčce z červeného vína s tymiánem nebo s artyčoky ve smetanové omáčce s pastisem. Na pořadu budou i šneci se smrži ve smetanové omáčce s bílým vínem.
Vnímavě ustrojené šnečí maso, které není ani zdaleka tvrdé a přežvýkavé, je výrazně obohacují chutě ostatních položek receptur. Potkávají se v nich typické položky francouzské kuchyně, jako je pastis či tymián. Úžasná je omáčka z červeného vína. Podobná té z boeuf bourgignon, tedy se spoustou kořenové zeleniny, připomíná naši kuchyni, francouzský švih jí pak dodává voňavý tymián.
Pro vás, kteří se o Štědrém dnu na šneky nedostanete, mám dobrou zprávu. Budou se společně s klasickými položkami vánočního menu podávat až do 10. ledna 2018.
- Pečení šneci
- Šneci, artyčok, šalotka
- Šneci, červené víno
- Kachna
- Rybí kroketa s bramborovým salátem
- Rybí kroketa s bramborovým salátem