FOODOLOGY

Šneci

Šnečí vánoční menu v home by Unic. A k němu kapr a kachna

Pražská restaurace hotelu Unic na Novém Městě připravila na svátky neobvyklé menu.

Tradičního kapra v netradiční úpravě nabízí sváteční večeře šéfkuchaře Petra Šmrhy v restauraci „home by Unic“. Ale nejen to. Adventní menu obsahuje také krocana, nebo konfitované kachní stehno se zázvorovým zelím, badyánem, želé z červeného vína a kaštanovou kroketou.

Vycházeje z historických receptur naší kuchyně, připraví Šmrha v duchu své kuchařské filozofie chody založené na surovinách od tuzemských farmářů. Po pestrém adventním menu bude pak od 24. prosince podávat speciální menu vánoční. Jeho součástí je krom jiného kroketa z třeboňského kapra s lehkým bramborovým salátem.

Ovšem atrakcí bude dozajista šnečí menu, připravené pro Štědrý den. Sestává ze čtyř úprav šneků, kdy jedna je lákavější druhé. Vedle dnes už klasické variety pečených šneků v ulitě s máslem a petrželkou budou v UNIC servírovat šneky zadělávané v omáčce z červeného vína s tymiánem nebo s artyčoky ve smetanové omáčce s pastisem. Na pořadu budou i šneci se smrži ve smetanové omáčce s bílým vínem.

Vnímavě ustrojené šnečí maso, které není ani zdaleka tvrdé a přežvýkavé, je výrazně obohacují chutě ostatních položek receptur. Potkávají se v nich typické položky francouzské kuchyně, jako je pastis či tymián. Úžasná je omáčka z červeného vína. Podobná té z boeuf bourgignon, tedy se spoustou kořenové zeleniny, připomíná naši kuchyni, francouzský švih jí pak dodává voňavý tymián.

Pro vás, kteří se o Štědrém dnu na šneky nedostanete, mám dobrou zprávu. Budou se společně s klasickými položkami vánočního menu podávat až do 10. ledna 2018.

16. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie