FOODOLOGY

Slavnosti moře

Slavnosti moře: ochutnejte plachetníka i mořského ďase

Pátá Vlna tsunami se o víkendu 28. a 29. května prožene parkem na Slovanském náměstí v Brně.

Úctyhodná přehlídka rybích pokrmů bude o posledním květnovém víkendu k mání na brněnském Slovanském náměstí. Pod režií Bistra Ocean 48 tam proběhne již páté pokračování gastronomického festivalu Slavnosti moře s podtitulem pátá vlna tsunami. Středomořské, asijské a další pokrmy na bázi ryb a plodů moře tam nabídne dvanáct restaurací.

Bistro Ocean 48 nabídne lososový burger v pita bulce s limetko-bazalkovou majonézou, rajhradská sushi restaurace Kaizen bude o přízeň návštěvníků usilovat treskou marinovanou v miso s jasmínovou rýží a salátem s mořskými řasami wakame. Hotel Žabčice připraví grilovaný steak z plachetníka na salátku z červené a černé čočky s bazalkovým pestem a limetkou, kdežto poměrně mladý podnik Retro Consistorium Martina Němce zaútočí na chuťové pohárky pošírovaným mořským ďasem se zeleninou, rajčaty a baby brambory. K mání budou i argentinské krevety, steak z mečouna, mořský okouník či oblíbený tuňák – zkrátka bude z čeho vybírat. Na místě bude i ústřicový bar včetně dostatečné zásoby Prosecca.

V silné sestavě nastoupí i vinaři, za pivovary budou na místě se svou znamenitou jedenáctkou Dalešice. Atraktivní nabídka slibuje příjemný labužnický prožitek. Organizátoři navíc změnili způsob placení: platit se bude prostřednictvím náramků, díky čemuž by měly odpadnout dlouhé fronty. Slavnosti moře se budou po oba dny začínat hodinu před polednem.

26. 5. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům