FOODOLOGY

Slavnosti moře

Slavnosti moře: ochutnejte plachetníka i mořského ďase

Pátá Vlna tsunami se o víkendu 28. a 29. května prožene parkem na Slovanském náměstí v Brně.

Úctyhodná přehlídka rybích pokrmů bude o posledním květnovém víkendu k mání na brněnském Slovanském náměstí. Pod režií Bistra Ocean 48 tam proběhne již páté pokračování gastronomického festivalu Slavnosti moře s podtitulem pátá vlna tsunami. Středomořské, asijské a další pokrmy na bázi ryb a plodů moře tam nabídne dvanáct restaurací.

Bistro Ocean 48 nabídne lososový burger v pita bulce s limetko-bazalkovou majonézou, rajhradská sushi restaurace Kaizen bude o přízeň návštěvníků usilovat treskou marinovanou v miso s jasmínovou rýží a salátem s mořskými řasami wakame. Hotel Žabčice připraví grilovaný steak z plachetníka na salátku z červené a černé čočky s bazalkovým pestem a limetkou, kdežto poměrně mladý podnik Retro Consistorium Martina Němce zaútočí na chuťové pohárky pošírovaným mořským ďasem se zeleninou, rajčaty a baby brambory. K mání budou i argentinské krevety, steak z mečouna, mořský okouník či oblíbený tuňák – zkrátka bude z čeho vybírat. Na místě bude i ústřicový bar včetně dostatečné zásoby Prosecca.

V silné sestavě nastoupí i vinaři, za pivovary budou na místě se svou znamenitou jedenáctkou Dalešice. Atraktivní nabídka slibuje příjemný labužnický prožitek. Organizátoři navíc změnili způsob placení: platit se bude prostřednictvím náramků, díky čemuž by měly odpadnout dlouhé fronty. Slavnosti moře se budou po oba dny začínat hodinu před polednem.

26. 5. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice