FOODOLOGY

Kampa Park - Játra z tresky polární

Skrei připlula do Prahy. Sezónní menu z tresky polární v Kampa Parku

Šéfkuchař restaurace Kampa Park Marek Raditsch již popáté připravil speciální menu z ceněné ryby. K mání je až do března.

Kulinářské tradice dávají životům milovníků dobrého jídla řád. Proto všechny mlsné potěší už pátý návrat tresky obecné do pražské restaurace Kampa Park. Delikátní maso ryby norsky zvané skrei, která se loví v Barentsově moři u břehů Norska a souostroví Lofoty, bude servírovat v neotřelých úpravách až do března šéfkuchař Marek Raditsch. Inspiroval se přitom skandinávskými restauracemi, i když norský původ majitele Kampa Group Nilse Jebense sehrál patrně rovněž svou roli.

Speciální menu zahajuje malá chuťovka v podobě tresčích jater s jarní cibulkou a křupavým chlebem. Jako předkrm následují smažené tresčí jazýčky se salátem z červené řepy a s koprovým aioli. Chuťové pohárky na hlavní chod naladí krémová polévka z tresky s kokosovým mlékem, kafrovými lístky a zeleninou a pak přijde zlatý hřeb, pečená treska s fazolovým ragú, křupavým kadeřávkem a pomerančovým beurre blanc. Pouze dezert se obejde bez lahodné ryby – je jím rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem.

Amuse bouche i předkrm vyladil šéfkuchař k dokonalosti už loni, takže obojí ponechal beze změny. Vyhrál si však s polévkou a výsledkem je variace s drobným otiskem Asie reprezentované kokosovým mlékem a lístky kafrové limetky. Největší inovace se pak dočkal hlavní chod. Pečená treska dostala nový doprovod, čočku nahradily fazole, zmizely lyonské brambory, zato přibyl kadeřávek. Lahodné oživení a citrusové propojení s polévkou vnesla do hry bílá máslová omáčka s chutí pomeranče.

2. 2. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie