FOODOLOGY

Škoda jede na těstoviny

Aramark, Pasta fidli a Škoda Auto, nesnesitelná radost z jídla

Neochucené těstoviny – penne, Casarecce či fleky, ale i ochucené a tedy barevné – tam jsou chytlavé špagety „medvědí česnek“. Navíc všechny čerstvé. Ty si v tuto chvíli mohou dopřávat v sedmi „škodováckých“ restauracích zaměstnanci Škoda Auto. Autorem programu je Aramark, provozovatel tamních stravovacích zařízení.

Zvlášť oceňující na celém projektu je spolupráce společnosti s výrobcem těstovin, o kterých je řeč. Rodí se totiž v chráněné dílně Pasta Fidli v Mníšku pod Brdy. Aby toho nebylo málo, jsou těstoviny podle receptur jejich spoluautora šéfkuchaře Aramarku Lukáše Sedláčka připravovány před hosty. Škodováci tak mohou přípravu svých casarecce s bazalkovým pestem a kuřecím masem či rigatoni all amatriciana – za všechny další – sledovat přímo před sebou.

Koncept je atraktivní co do volby surovin, přípravy i chuti a chuti pokrmů, efektní díky přípravě u stolu a navíc pomáhá dobré věci. Má tak naději na rozšíření možná dokonce do všech více než 120 restaurací a mohl by těšit až sto dvacet tisíc strávníků Aramarku denně. K tomu dává osobám se zdravotním handicapem, které v Pasta Fidli pracují možnost k návratu do plnohodnotného života. Což, je – zvlášť v podmínkách, v nichž se dnes gastronomie u nás nachází – čin více než chvályhodný!


8. 12. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie