FOODOLOGY

Škoda jede na těstoviny

Aramark, Pasta fidli a Škoda Auto, nesnesitelná radost z jídla

Neochucené těstoviny – penne, Casarecce či fleky, ale i ochucené a tedy barevné – tam jsou chytlavé špagety „medvědí česnek“. Navíc všechny čerstvé. Ty si v tuto chvíli mohou dopřávat v sedmi „škodováckých“ restauracích zaměstnanci Škoda Auto. Autorem programu je Aramark, provozovatel tamních stravovacích zařízení.

Zvlášť oceňující na celém projektu je spolupráce společnosti s výrobcem těstovin, o kterých je řeč. Rodí se totiž v chráněné dílně Pasta Fidli v Mníšku pod Brdy. Aby toho nebylo málo, jsou těstoviny podle receptur jejich spoluautora šéfkuchaře Aramarku Lukáše Sedláčka připravovány před hosty. Škodováci tak mohou přípravu svých casarecce s bazalkovým pestem a kuřecím masem či rigatoni all amatriciana – za všechny další – sledovat přímo před sebou.

Koncept je atraktivní co do volby surovin, přípravy i chuti a chuti pokrmů, efektní díky přípravě u stolu a navíc pomáhá dobré věci. Má tak naději na rozšíření možná dokonce do všech více než 120 restaurací a mohl by těšit až sto dvacet tisíc strávníků Aramarku denně. K tomu dává osobám se zdravotním handicapem, které v Pasta Fidli pracují možnost k návratu do plnohodnotného života. Což, je – zvlášť v podmínkách, v nichž se dnes gastronomie u nás nachází – čin více než chvályhodný!


8. 12. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie