FOODOLOGY

Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem

Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.

Akci, kterou připravil webový portál Foodology ve spolupráci se společností Makro Cash & Cary ČR. Kuchaři, kteří se seriálu zúčastnili, měli jedinou povinnost. Pro své receptury použít produkty, nesoucí ocenění Klasa, pokud možno z regionálních zdrojů.

V pořadí pátá večeře seriálu Šéfkuchaři vaří s Klasou se po Táboře, Karlových Varech, Zlíně a Teplicích od ostatních liší ve dvou základních aspektech. Praha není tak bohatá na produkty nesoucí značku Klasa, takže šéfkuchař Petr Kunc a jeho zástupce Petr Finn Boštík museli sáhnout do ostatních krajů. A párování s víny je naopak možno očekávat na mimořádné úrovni.

Salabka totiž disponuje vlastním vinohradem a sklepním hospodářstvím.  Navíc mladý ambiciózní sklepmistr Tomáš Osička sestavil takový pořad vín, který slibuje umocnit prožitek z atraktivně sestaveného menu. Renomé trojice hlavních protagonistů tak slibuje nevšední kulinární prožitek, umocněný kouzelným prostředím netuctové restaurace, umístěné v srdci vinice, vlastně stále ještě v samotné metropoli.

Amuse bouche
Šneci, petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino (L´Art, Muškát moravský 2016)
Srnčí krk, perníkové válečky, rakytníkový gel, krémové žampióny, šípková omáčka (Ton Sourire, Pinot Noir 2014)
Krupicová kaše, karamelizovaný banán, lesní ovoce, čokoládová zemina, prach z bílé čokolády, jahodová espuma (La Perle Rosé, Rosé de Noirs, sec)
petit fours

Šéfkuchaři vaří s Klasou

Šéfkuchaři vaří s Klasou

7. 9. 2017

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie