FOODOLOGY

Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem

Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.

Akci, kterou připravil webový portál Foodology ve spolupráci se společností Makro Cash & Cary ČR. Kuchaři, kteří se seriálu zúčastnili, měli jedinou povinnost. Pro své receptury použít produkty, nesoucí ocenění Klasa, pokud možno z regionálních zdrojů.

V pořadí pátá večeře seriálu Šéfkuchaři vaří s Klasou se po Táboře, Karlových Varech, Zlíně a Teplicích od ostatních liší ve dvou základních aspektech. Praha není tak bohatá na produkty nesoucí značku Klasa, takže šéfkuchař Petr Kunc a jeho zástupce Petr Finn Boštík museli sáhnout do ostatních krajů. A párování s víny je naopak možno očekávat na mimořádné úrovni.

Salabka totiž disponuje vlastním vinohradem a sklepním hospodářstvím.  Navíc mladý ambiciózní sklepmistr Tomáš Osička sestavil takový pořad vín, který slibuje umocnit prožitek z atraktivně sestaveného menu. Renomé trojice hlavních protagonistů tak slibuje nevšední kulinární prožitek, umocněný kouzelným prostředím netuctové restaurace, umístěné v srdci vinice, vlastně stále ještě v samotné metropoli.

Amuse bouche
Šneci, petrželovo-kroupové rizoto, sladkokyselá mrkev, červená řepa, lanýžová espuma, pecorino (L´Art, Muškát moravský 2016)
Srnčí krk, perníkové válečky, rakytníkový gel, krémové žampióny, šípková omáčka (Ton Sourire, Pinot Noir 2014)
Krupicová kaše, karamelizovaný banán, lesní ovoce, čokoládová zemina, prach z bílé čokolády, jahodová espuma (La Perle Rosé, Rosé de Noirs, sec)
petit fours

Šéfkuchaři vaří s Klasou

Šéfkuchaři vaří s Klasou

7. 9. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie