Šéfkuchařské války v Bellevue: Isnard vs. Musso
Od úterý 4. do soboty 8. dubna se dva hvězdní kuchaři utkají v pokračování seriálu gastronomických bitev v pražské restauraci Bellevue.
Francie proti Itálii. Ústřice proti langustýnovému tataráku. Hovězí proti jehněti. Francouz Nicolas Isnard, který není v Bellevue poprvé, se utká se zástupcem italské školy Massimilianem Mussem. Oba připraví menu, jehož jednotlivé chody ohodnotí účastníci večeře, aniž by znali autora.
Tyto pacifistické souboje probíhají v uvolněné atmosféře pražské restaurace Bellevue prostoupené duchem soutěživosti. Hosté soustředěně a odpovědně posuzují, které jídlo je nejvíce zaujalo. Výsledek přitom závisí pouze na nich, takže může být každý večer jiný. Součet bodů ze všech večeří na závěr určí vítězné receptury, které se budou do konce května podávat v rámci exkluzivního menu restaurace.
A jak vypadá soutěžní menu?
Amuse Bouche
Frikasé z vepřového, šneci a lanýže vs. Parmezánová bavarese s lanýžovým kaviárem
Ústřice, okurka a jablko Granny Smith vs. Langustýnový tatarák, mandarinky a zelený čaj
Carbonara 2017 vs. Agnolotti s kachním konfitem a smrži a lanýži
Mořský vlk, pórek, kumquaty, arašídová omáčka vs. Treska, fava fazole a maliny
Hovězí filet a variace rajčat, lanýže vs. Jehněčí hřbet, čistec, černý česnek
Červené ovoce v různých texturách vs. Lískové oříšky a borůvky
Za pětichodové menu zaplatíte 2 290 korun, s vinným párováním pak 3 380 Kč.