FOODOLOGY

Válka šéfkuchařů

Šéfkuchařské války v Bellevue: Isnard vs. Musso

Od úterý 4. do soboty 8. dubna se dva hvězdní kuchaři utkají v pokračování seriálu gastronomických bitev v pražské restauraci Bellevue.

Francie proti Itálii. Ústřice proti langustýnovému tataráku. Hovězí proti jehněti. Francouz Nicolas Isnard, který není v Bellevue poprvé, se utká se zástupcem italské školy Massimilianem Mussem. Oba připraví menu, jehož jednotlivé chody ohodnotí účastníci večeře, aniž by znali autora.

Tyto pacifistické souboje probíhají v uvolněné atmosféře pražské restaurace Bellevue prostoupené duchem soutěživosti. Hosté soustředěně a odpovědně posuzují, které jídlo je nejvíce zaujalo. Výsledek přitom závisí pouze na nich, takže může být každý večer jiný. Součet bodů ze všech večeří na závěr určí vítězné receptury, které se budou do konce května podávat v rámci exkluzivního menu restaurace.

A jak vypadá soutěžní menu?

Amuse Bouche

Frikasé z vepřového, šneci a lanýže vs. Parmezánová bavarese s lanýžovým kaviárem

Ústřice, okurka a jablko Granny Smith vs. Langustýnový tatarák, mandarinky a zelený čaj

Carbonara 2017 vs. Agnolotti s kachním konfitem a smrži a lanýži

Mořský vlk, pórek, kumquaty, arašídová omáčka vs. Treska, fava fazole a maliny

Hovězí filet a variace rajčat, lanýže vs. Jehněčí hřbet, čistec, černý česnek

Červené ovoce v různých texturách vs. Lískové oříšky a borůvky

Za pětichodové menu zaplatíte 2 290 korun, s vinným párováním pak 3 380 Kč.

31. 3. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie