FOODOLOGY

Rodriguez vs. Ferretto

Šéfkuchařské války pokračují. V Bellevue bojuje Rodriguez s Ferrettem

Hosté restaurace na Smetanově nábřeží mohou opět porovnávat krásy francouzské a italské kuchyně v podání dvou známých šéfkuchařů

Restaurace Bellevue navázala na tradici „hvězdných“ válek, během nichž se v její kuchyni odehrává souboj známých šéfkuchařů. Tentokrát se do 8. dubna střetává Walter Ferretto s Hervém Rodriguezem. Hosté tak budou opět moci okusit v přímém srovnání specifika dvou z nejlepších kuchyní glóbu, francouzské a italské, v provedení velkých kuchařů oceněných hvězdou průvodce Michelin.

Hervé Rodriguez pochází z Dijonu, nicméně kuchařské zkušenosti sbíral po celé Evropě. Je majitelem pařížské restaurace MaSa a v Bellevue se již představil v souboji se šéfkuchařem Carlem Bernardinim. Walter Ferretto vlastní restauraci Il Cascinalenuovo v piemontské Isola D´Asti spolu se svým bratrem. Proslavili se hlavně neotřelým a občas až troufalým přístupem k tradiční italské kuchyni.

Na každém talíři se objeví kreace od obou mistrů kuchařského řemesla, přičemž každý z nich připravil pět chodů. Návštěvníci Bellevue budou vybírat třeba mezi foie gras se sépií, úhořem a bottargou, která se postaví proti kachně s jeruzalémským artyčokem, brokolicí a pastinákem. Budou moci porovnat i mezi dvěma verzemi atlantické tresky – jednou s dýní mučenkou a jasmínem a podruhé s květákem, fenyklem, zázvorem a rizotem carnarolli. Vrcholem bude souboj hlavních chodů, v němž se utkají kachní prso s lilkem, hřiby a yuzu s hovězím sirloinem, jarní zeleninou a sladkokyselou omáčkou.

Ke každému chodu je doporučeno odpovídající víno. Hosté na závěr rozhodnou, kdo se stane vítězem.

5. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie