FOODOLOGY

Rodriguez vs. Ferretto

Šéfkuchařské války pokračují. V Bellevue bojuje Rodriguez s Ferrettem

Hosté restaurace na Smetanově nábřeží mohou opět porovnávat krásy francouzské a italské kuchyně v podání dvou známých šéfkuchařů

Restaurace Bellevue navázala na tradici „hvězdných“ válek, během nichž se v její kuchyni odehrává souboj známých šéfkuchařů. Tentokrát se do 8. dubna střetává Walter Ferretto s Hervém Rodriguezem. Hosté tak budou opět moci okusit v přímém srovnání specifika dvou z nejlepších kuchyní glóbu, francouzské a italské, v provedení velkých kuchařů oceněných hvězdou průvodce Michelin.

Hervé Rodriguez pochází z Dijonu, nicméně kuchařské zkušenosti sbíral po celé Evropě. Je majitelem pařížské restaurace MaSa a v Bellevue se již představil v souboji se šéfkuchařem Carlem Bernardinim. Walter Ferretto vlastní restauraci Il Cascinalenuovo v piemontské Isola D´Asti spolu se svým bratrem. Proslavili se hlavně neotřelým a občas až troufalým přístupem k tradiční italské kuchyni.

Na každém talíři se objeví kreace od obou mistrů kuchařského řemesla, přičemž každý z nich připravil pět chodů. Návštěvníci Bellevue budou vybírat třeba mezi foie gras se sépií, úhořem a bottargou, která se postaví proti kachně s jeruzalémským artyčokem, brokolicí a pastinákem. Budou moci porovnat i mezi dvěma verzemi atlantické tresky – jednou s dýní mučenkou a jasmínem a podruhé s květákem, fenyklem, zázvorem a rizotem carnarolli. Vrcholem bude souboj hlavních chodů, v němž se utkají kachní prso s lilkem, hřiby a yuzu s hovězím sirloinem, jarní zeleninou a sladkokyselou omáčkou.

Ke každému chodu je doporučeno odpovídající víno. Hosté na závěr rozhodnou, kdo se stane vítězem.

5. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice