FOODOLOGY

Šéfkuchařská kličkovaná

Leden 2019 otevřel v české gastronomii překvapující změny. Jejich aktéry jsou tři přední kuchaři. A prý to ještě nekončí.

Začátek roku vnesl do pražského pohostinství změny, které řádně zahýbaly – a teprve ještě zahýbou gastronomickou scénou metropole.
Po neuvěřitelných bez jednoho dvaceti letech opustil tým kuchyně Kampa Parku Milan Sedlák. Nenápadný, pracovitý kuchař, který byl pro Marka Raditsche optimálním „mužem vzadu“.
I druhý případ se dotýká skupiny Kampa Group. Vojtěch Václavík se rozloučil s Hergetovou Cihelnou. Kreativec s orientací na Skandinávii byl pro kuchyni v Cihelně jistě přínosem, za poměrně krátkou dobu ji dovedl alespoň o dva schody výše.
Největším překvapením je patrně odchod Jiřího Noska ze Zdenek´s Oyster Baru. Specifická restaurace s nejednoduchou kuchyní, zaměřenou především na produkty moře, je ve vnitrozemí ojedinělá a vzácná.
Všechny uvedené případy – a čekají se ještě další, zatím nepotvrzené – jistě otevřou sérii přestupů. Kam se vydají oni sami, kdo zaujme jejich místa, to jsou otázky, které se honí hlavou mnohým příznivcům špičkové kulinarie města. A vlastně i republiky. Ať vše dopadne, jak dopadne, již v tuto chvíli to naznačuje jedno: pohostinská scéna u nás není zdaleka tak stabilizovaná, jak by se mohlo zvenčí zdát. Doufejme tedy, že řečené změny přispějí k povýšení její úrovně.

 

 

17. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie